Skip to content Skip to footer

Prvi GAST FEST od 15. do 17. marta u Skenderiji

Prvi regionalni sajam gastronomije i ugostiteljstva u BiH, GAST FEST, bit će organiziran od 15. do 17. marta u sarajevskom Domu mladih centra Skenderija.

Sajam okuplja 50-ak izlagača iz četiri zemlje regije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Crne Gore, Srbije, a na sajmu će biti predstavljeni svi noviteti iz HORECA, prehrambenog, tehničkog i tekstilnog sektora koji su isključivo namijenjeni ugostiteljima, hotelijerima i somelijerima.

Na samom sajmu posjetitelje očekuju mnogobrojne prezentacije izlagača, cooking show-ovi, poznata kuharska lica kao što su njemački kuhar Robert Koch, Domagoj Žulj i Morana Mijač – pobjednici najpopularnijeg kulinarskog showa u Hrvatskoj i okruženju „Tri, dva, jedan – Kuhaj“ kao i poznato kulinarsko lice BiH Adnan Hamzić, te renomirana bh. imena kulinarstva i gastronomije.

U sklopu organizovanih cooking show-ova Perutnina Ptuj BiH organizira i takmičenje kuhara u pripremi raznih specijaliteta od piletine, a najbolji među njima će imati priliku osvojiti i posebnu nagradu.

Za zabavni dio programa će biti zaduženi Dj-evi iz okruženja kao što su Amir Groove, Nazzif i Dave Hudson, kao i muzički band na završnoj večeri sajma. GAST FEST sajam organizira kompanija SINKROMO iz Mostara.

Leave a comment

0/100