Skip to content Skip to footer

Prvi deluxe aparthotel u Sarajevu: Bosmal Arjaan by Rotana počinje s radom u julu

Rotana, jedna od vodećih hotelijerskih kompanija u regiji, s hotelima širom Bliskog Istoka, Afrike, Istočne Evrope i Turske, najavila je otvaranje aparthotela Bosmal Arjaan by Rotana, prvog hotela u Sarajevu.

Proteklih nekoliko mjeseci su se na projektu sarajevskog Bosmal City Centra vršili intenzivni radovi rekonstrukcije interijera zgrade. Sarajevo, grad koji polako, ali sigurno postaje sve atraktivnija turistička i poslovna destinacija, po završetku radova će dobiti prvi deluxe aparthotel na ovim prostorima, Bosmal Arjaan by Rotana.

Otvorenje ovog, u potpunosti, novog aparthotela, koji gradu Sarajevo donosi sasvim jedinstven koncept, predviđeno je za juli. Kroz spoj karakteristika hotela i doma, u savršenoj kombinaciji jednosobnih, dvosobnih i trosobnih jedinica, svaki od 132 apartmana gostima će nuditi ambijent za odmor, uživanje ili rad. Svi apartmani novog Bosmal Arjaan aparthotela upotpunjeni su vrhunski opremljenom kuhinjom i ugrađenim naprednim uređajima, te obogaćeni svjetski poznatim standardima ugostiteljstva i usluge ovog brenda.

Zahvaljujući novom konceptu, koji će gostima omogućiti boravak u atmosferi doma, čak i kad su od njega daleko, svi gosti novog aparthotela će imati priliku uživati u toploj, ugodnoj i opuštenoj atmosferi najprostranijih soba u Sarajevu. U sklopu svoje ponude, Bosmal Arjaan by Rotana će imati fitness i wellness centar s teretanom, saunom, turskim kupatilom, parnom sobom i sobama za masažu. Pored toga, u ponudi će se nalaziti i dvije potpuno opremljene sale za sastanke, koje nude prostor za male i velike poslovne i društvene događaje, uz audio-vizuelnu opremu vrhunske tehnologije.

-Ponosni smo što ćemo imati ulogu u razvoju Bosne i Hercegovine i što ćemo doprinijeti ambicioznom planu ove države da obogati lokalno tržište uslužnih djelatnosti i ojača pozicioniranje Sarajevo na regionalnoj i globalnoj map obećavajućih turističkih i poslovnih destinacija. Pored toga, Rotana će se fokusirati na osnaživanje zemlje zapošljavanjem, unapređenjem i razvojem talenata kroz sve svoje odjele. Zadovoljstvo nam je podržati BiH u njenom razvojnom putu i zajedničkim snagama nastaviti jačati njeno gostoprimstvo kroz otvaranje Bosmal Arjaan by Rotana aparthotela, koji će odgovoriti na sve veću potražnju na tržištu. Otvaranje ovog deluxe aparthotela će također ojačati i raznolikost hotelijerske ponude u sektoru uslužnih djelatnosti u Sarajevu – izjavio je Guy Hutchinson, izvršni direktor Rotane, povodom otvaranja aparthotela Bosmal Arjaan by Rotana.

Bosmal Arjaan by Rotana predstavlja prvi objekat hotelijerske kompanije Rotana na području BiH, ali i Evrope. Osnovana 1992. godine, Rotana je prvi hotel otvorila u Abu Dabiju, a danas u svom portfoliju ima 112 hotela u 13 zemalja, uz 46 hotela koji su još u izgradnji.

Leave a comment