Biftek Texas
Potrebni sastojci: 200 g goveđeg filea, 70 g smeđeg graha, 30 g šparoga, 30 g paprika, 10 g kečapa, maslac, začini.
Postupak pripreme:
- Od graha pripremite pire, pa ga oplemenite kečapom i začinima.
- Papriku prepržite i marinirajte, a šparoge skuhajte, pa im dodajte maslac.
- Marinirani biftek grilujte i servirajte tako što ćete na tanjir staviti šparoge, pire od graha, papriku i na kraju biftek.
- Jelo završite sosom.
Rižoto s povrćem i hrskavom prasom
Potrebni sastojci: 70 g riže arborio, 20 g luka, 5 g bijelog luka, 20 g mrkve, 30 g tikvica, 20 g gljiva, 30 g špinata, 20 g prase, 15 g maslaca, 15 g parmezana.
Postupak pripreme:
- Dinstajte rižu s lukom i postepeno dodajite supu od povrća, pa ponavljajte proces dok riža ne bude kuhana al dente.
- U drugoj tavi propržite povrće, pa kada je gotovo sve objedinite. Kad jelo skinete sa ringle dodajte maslac i parmezan.
- Servirajte i ukrasite sa hrskavom prasom.
File smuđa sa pireom od graška i pjenicom od limuna
Potrebni sastojci: 180 g filea smuđa, 130 g graška, 1 limun, 20 g maslaca, 100 g krompira, supa od ribe, maslinovo ulje, začini.
Postupak pripreme:
- File smuđa marinirajte sa maslinovim uljem i limunovom korom.
- Od krompira i graška napravite pire koji ćete oplemeniti maslacem i začinima.
- Od riblje supe limunovog soka i vrhnja napravite pjenicu.
- Servirajte tako što ćete prvo servirati pire od graška, na njega staviti grilovani smuđ, pa jelo ukrasiti pjenicom od limuna.
Hamburger Amerikanac
Potrebni sastojci: Juneće meso 200 g, Paradajz 40 g, Kiseli krastavac 20 g, Zelena salata 10 g, Kečap 20 g, Majoneza 20 g, Senf 20 g, Kupus 15 g, Mrkva 10 g
Postupak pripreme:
- Meso isjeći te posoliti i dodati biber te ostaviti u frižideru 12 sati.
- Napraviti pecivo sa špinatom tako što u smjesu dodajemo pasirani špinat, mlijeko, puter i germu.
- Pripremiti salatu, paradajz, krastavac, luk i sos koji smo napravili od senfa, kečapa i majoneze.
- Uz burger poslužiti prženi krompir, sos i coleslaw salatu koja se pravi od kupusa, mrkve i pavlake.