Pripremite slasna jela uz recepte Nermina Hodžića

Biftek Texas

Potrebni sastojci: 200 g goveđeg filea, 70 g smeđeg graha, 30 g šparoga, 30 g paprika, 10 g kečapa, maslac, začini.

Postupak pripreme:

  1. Od graha pripremite pire, pa ga oplemenite kečapom i začinima.
  2. Papriku prepržite i marinirajte, a šparoge skuhajte, pa im dodajte maslac.
  3. Marinirani biftek grilujte i servirajte tako što ćete na tanjir staviti šparoge, pire od graha, papriku i na kraju biftek.
  4. Jelo završite sosom.
Biftek Texas

Rižoto s povrćem i hrskavom prasom

Potrebni sastojci: 70 g riže arborio, 20 g luka, 5 g bijelog luka, 20 g mrkve, 30 g tikvica, 20 g gljiva, 30 g špinata, 20 g prase, 15 g maslaca, 15 g parmezana.

Postupak pripreme:

  1. Dinstajte rižu s lukom i postepeno dodajite supu od povrća, pa ponavljajte proces dok riža ne bude kuhana al dente.
  2. U drugoj tavi propržite povrće, pa kada je gotovo sve objedinite. Kad jelo skinete sa ringle dodajte maslac i parmezan.
  3. Servirajte i ukrasite sa hrskavom prasom.
Rižoto s povrćem i hrskavom prasom

File smuđa sa pireom od graška i pjenicom od limuna

Potrebni sastojci: 180 g filea smuđa, 130 g graška, 1 limun, 20 g maslaca, 100 g krompira, supa od ribe, maslinovo ulje, začini.

Postupak pripreme:

  1. File smuđa marinirajte sa maslinovim uljem i limunovom korom.
  2. Od krompira i graška napravite pire koji ćete oplemeniti maslacem i začinima.
  3. Od riblje supe limunovog soka i vrhnja napravite pjenicu.
  4. Servirajte tako što ćete prvo servirati pire od graška, na njega staviti grilovani smuđ, pa jelo ukrasiti pjenicom od limuna.
File smuđa sa pireom od graška i pjenicom od limuna

Hamburger Amerikanac

Potrebni sastojci: Juneće meso  200 g, Paradajz  40 g, Kiseli krastavac 20 g, Zelena salata 10 g, Kečap 20 g, Majoneza 20 g, Senf 20 g, Kupus 15 g, Mrkva 10 g

Postupak pripreme:

  1. Meso isjeći te posoliti i dodati biber te ostaviti u frižideru 12 sati.
  2. Napraviti pecivo sa špinatom tako što u smjesu dodajemo pasirani špinat, mlijeko, puter i germu.
  3. Pripremiti salatu, paradajz, krastavac, luk i sos koji smo napravili od senfa, kečapa i majoneze.
  4. Uz burger poslužiti prženi krompir, sos i coleslaw salatu koja se pravi od kupusa, mrkve i pavlake.
Hamburger Amerikanac
Facebook Komentari