Skip to content Skip to footer

Počinju direktni letovi iz BiH za Egipat

Državljani Bosne i Hercegovine će po prvi put, početkom maja, moći putovati direktnim letovima u Arapsku Republiku Egipat.

Avio kompanija “Air Cairo” uspostavlja redovne direktne letove između Sarajeva i Hurgade, i Banje Luke i Hurgade. Letovi, jednom sedmično, iz Sarajeva počinju 6. maja, a iz Banje Luke 20. maja. U toku sezone, bit će uveden još jedan let, što će omogućiti putnicima da biraju da li će da otputuju na 7, 10, 11 ili 14 dana.

– Sa ciljem da državljani Bosne i Hercegovine uživaju u putovanju, omogućili smo svim putnicima, koji u narednom periodu, preko turističkih agencija, budu putovali kompanijom “Air Cairo” , u grupi od 10 i više osoba, da vize uzimaju direktno po dolasku u Egipat po cijeni od 25 dolara. Za ulazak u zemlju, potrebno je imati dvije doze bilo koje vakcine, ili negativan PCR test, ne stariji od 72 sata, ili antigen test, ne stariji od 24 sata – istaknuto je iz Ambasade Arapske Republike Egipat u Sarajevu.

Državljani Bosne i Hercegovine će za nešto manje od tri sata stići u Hurgadu, biser egipatske obale na Crvenom moru. Njena idealna pozicija nudi mogućnost raznovrsnih izleta kao što su pustinjski safari sa posjetom beduinskom selu, ronjenje u kristalno čistoj vodi, krstarenje Nilom.

Fascinantna historija Egipat čini jednom od najvažnijih zemalja na svijetu koju treba posjetiti. Zapravo, Egipat se smatra najstarijom turističkom destinacijom na svijetu koju su posjećivali ljudi svih kasnijih civilizacija. Hramovi i piramide, priče o faraonima i kraljicama, oduševljavaju i plijene maštu putnika već hiljadama godina.

Zato, oni koji žele doživjeti drevni Egipat, između ostalog, mogu posjetiti veličanstvene piramide u Gizi, spektakularnu dolinu kraljeva u Luxoru, planinu Sinaj koja se spominje u Bibliji, Tori, i Kur’anu, kao mjesto gdje je prorok Mojsije primio ploče s deset zapovjedi. Uz to, Egipćani slove za veoma gostoprimive ljude, zbog čega, svi koji posjete ovu zemlju, vraćaju se sa nezaboravnim iskustvima.