Skip to content Skip to footer

Žuta tabija će biti polazište turizma u Sarajevu

Pucnjem topa s bedema Žute tabije simbolično je obilježen početak realizacije projekta “Spoj kulture i tradicije na Žutoj tabiji” koji je rezultat saradnje Turističke zajednice Kantona Sarajevo i Zone unaprijeđenog poslovanja “Baščaršija”.

Kako su ranije saopćili organizatori, cilj projekta “Spoj kulture i tradicije na Žutoj tabiji” je kreirati niz dešavanja koji će unaprijediti turističku ponudu Sarajeva.

-Cilj je svim građanima, posjetiteljima, domaćim i stranim turistima ponuditi dodatne sadržaje koji će im boravak u Kantonu Sarajevo učiniti interesantnjim, kvalitetnijim i potpunim, te pružiti dodatne motive dolaska i produženog boravka za vrijeme trajanja ljetne turističke sezone – navedeno je u saopćenju organizatora.

Projekt će biti realiziran u periodu do 31. augusta ove godine, a posjetiocima će osigurati bogat program koji će uključivati niz kulturno-zabavnih sadržaja, poput filmskih projekcija, postavki izložbi, koncerata tradicionalne i duhovne muzike, predvečernjih druženja i slično.