Skip to content Skip to footer

Od aprila više letova Turkish Airlinesa na relaciji Istanbul-Sarajevo

Od aprila iduće godine Turkish Airlines sa sadašnjih 18 povećava broj letova na 21 sedmično na relaciji Istanbul – Sarajevo, čime zadržavamo primat kao aviokompanija s najvećim brojem letova prema Sarajevu, izjavio je za Fenu Jusuf Jamakosmanović, predstavnik marketinga i prodaje Turkish Airlinesa za Bosnu i Hercegovinu.

Tokom ovogodišnjeg Trade Expo sajma u Jakarti krajem oktobra Turkish Airlines je organizirao radionicu na kojoj su učestvovali predstavnici turističkih agencija iz BiH i Indonezije.

-Cilj naše radionice u Indoneziji je bio da povežemo turističke agencije iz Bosne i Hercegovine i lokalne turističke agencije iz Indonezije. Kroz prezentaciju smo predstavili sve ono zanimljivo što Bosna i Hercegovina ima da ponudi indonežanskim turistima. Ovo je samo nastavak naših aktivnosti na Dalekom istoku gdje zadnjih par godina radimo na promociji Bosne i Hercegovine kao turističke destinacije – kaže Jamakosmanović.

U kontekstu boljeg turističkog povezivanja od naredne godine Turkish Airlines uvodi avioliniju iz Istanbula za Bali, koja će značiti jednostavnu konekciju za turiste iz BiH.

-Od jula 2019. godine uvodimo novu liniju Istanbul – Bali. Putnicima iz Sarajeva ćemo omogućiti jednostavnu konekciju prema popularnom turističkom ostrvu. U polasku tranzit vrijeme u Istanbulu će biti jedan sat i petnaest minuta, a u povratku jedan sat i pedeset minuta – pojašnjava Jamakosmanović.

Aviolinija Istanbul – Sarajevo je vrlo značajna za poslovna i privatna, turistička putovanja, te će od naredne ljetne sezone biti povećan broj letova.

Leave a comment