Skip to content Skip to footer

Najuspješnija skijaška sezona na Jahorini

Najuspješnija skijaška sezona na Jahorini traje već 100 dana, a veliki broj posjetilaca i skijaša tek pristiže na planinu.

Rekodan broj od gotovo 175.000 skijaša koji su uživali na olimpijskoj planini, prihodi samo od prodaje karata koji su dostigli više od 4.900.000 KM i premašili prihode od cijele prošle sezone za 75 posto, još jedan su od dokaza da je novi menadžment ovog ski centra vratio povjerenje u zimu na Jahorini.

Ova planina je jedina destinacija u regionu koja ima najbolji odnos cijena-kvalitet, odnosno da za najmanje uloženih sredstava korisnici dobijaju uslugu zavidnog kvaliteta. Prosječna vrijednost ski karte za ovu zimsku sezonu iznosi 12 eura, saopćeno je iz Olimpijskog centra Jahorina.

– Izuzetno smo ponosni na činjenicu da je u poslednjih osam godina prvi put iskazan pozitivan poslovni rezultat u iznosu od 544.798 KM, ali i da su za prvu sedmicu marta prihodi od prodaje karata veći za gotovo 270 posto u odnosu na prošlu godinu. Također, prestigli smo već i prihode od cijelog prošlog marta 2017. godine za 65 posto, dok su za hotel „Bistrica“ prihodi za prvu sedmicu marta veći za 250 posto – istakao je direktor Olimpijskog centra Jahorina Dejan Ljevnaić, i dodao da su pored impresivnog poslovnog rezultata u ovom preduzeću, postignute i uštede u različitim segmentima poslovanja u iznosu od više od 15 miliona KM.

Protekli vikend obilježila je „Trka poznatih ljubitelja Jahorine“, kada je olimpijska planina ugostila neke od najvećih legendi iz svijeta skijanja, poput Alberta Tombe, Bojana Križaja, Jureta Košira ali i mnogih drugih, koji su sa planine ponijeli samo pozitivne utiske i oduševljenje jahorinskim skijaškim stazama.

Premijerno izdanje Festivala 84, prvog zimskog Exit-a ikada, koji će se održati upravo na Jahorini od 15. do 18. marta, ugostiće neke od najvećih imena svjetske elektronske scene, ali i veliki broj ljubitelja odlične zabave i dobrog skijanja, koje očekuje sve goste na ovoj planini u narednom periodu.

Leave a comment

0/100