Skip to content Skip to footer

Na novogodišnjim koncertima više od 30.000 Banjalučana i turista

Više od 30.000 Banjalučana i turista iz zemalja regiona prisustvovalo je novogodišnjim koncertima koji su organizovani na Trgu Krajine, ukazuju prve procjene iz banjalučke Policijske uprave.

Najveći broj građana okupio se u novogodišnjoj noći, kada je na glavnom trgu bilo oko 20.000 posjetilaca, i to među njima veliki broj stranih gostiju, dominantno slovenskih turista.

Po prvi put, ove godine je zabilježen veliki broj grupnih turističkih posjeta iz Slovenije, što se, između ostalog, pripisuje snažnoj marketinškoj kampanji uoči Nove godine koja je bila posebno usmjerena prema toj državi, naveli su iz banjalučke Gradske uprave.

Iz gradske Turističke organizacije (TOBL) naglašavaju da su svi smještajni kapaciteti u gradu bili popunjeni i da se tražila soba više tokom praznika.

Po prvi put, prebukiranost kapaciteta je bila tolika da nadležni iz TOBL-a svjedoče da su uoči same novogodišnje noći bili zatrpani molbama turistima koji su došli bez zakazanog smještaja.

Dežurne gradske službe su takođe radile, a iz Odsjeka za poslove civilne zaštite ističu da tokom proslave nije zabilježen nijedan incident i da je sve prošlo u najboljem redu i miru.

 

Leave a comment

0/100