Skip to content Skip to footer

Kompanija iz Australije želi graditi podzemne garaže u Sarajevu

Ministri privrede i saobraćaja Kantona Sarajevo Muharem Šabić i Mujo Fišo ugostili su direktore kompanija „Care Park“ iz Australije i „Polimac Company“ iz Sarajeva Roberta Beltekya i Mehmeda Polimca, koji su izrazili namjeru da investiraju u Kanton Sarajevo a posebno u turizam kao i projekte izgradnje podzemnih garaža.

Razmijenjene su informacije o turističkim potencijalima Kantona Sarajevo kao i planovima investiranja u oblasti saobraćaja. Belteky je prezentirao aktivnosti svoje kompanije koja investira u Australiji, Novom Zelandu te jugoistočnoj Aziji.

Ministar Šabić je goste upoznao da je zakonodavstvo Kantona Sarajevo u oblasti investicija usklađeno sa regulativom Evropske unije, sa posebnim naglaskom na Zakon o javno-privatnom partnerstvu KS koji omogućava pokretanje investicionog postupka javnom i privatnom partneru, rečeno je iz Vlade KS.

Ministar Fišo je prezentirao stanje u oblasti saobraćaja u mirovanju i upoznao predstavnike kompanije o potrebi izgradnje novih parking mjesta u Kantonu.

Kako navode iz Ministarstva privrede, dogovoreni su budući koraci saradnje u skladu sa Zakonom o javno-privatnom partnerstvu.

Leave a comment