Skip to content Skip to footer

JYSK misli zeleno: Torbu donesite, popuste odnesite

Međunarodni maloprodajni lanac JYSK je u svim svojim trgovinama u Bosni i Hercegovini odlučio pokrenuti nesvakidašnju, ali hvalevrijednu inicijativu pod nazivom „Torbu donesite, popuste odnesite!“ kojom želi probuditi ekološku svijest kod kupaca.

Naime, svi kupci koji u periodu od 23. do 26. januara 2020. godine dođu u kupovinu sa svojom vlastitom višekratnom vrećicom ili torbom bilo koje vrste, ostvaruju 10 posto dodatnog popusta na sve proizvode koji stanu u vrećicu ili torbu s kojom su došli. Dodatni popust bit će obračunat i na već postojeće akcijske artikle koje JYSK ima u svojoj ponudi.

Kao kompanija koja svojom poslovnom kulturom kontinuirano vodi računa o dobrobiti društva i uvijek stavlja naglasak na očuvanje prirode, ovom novom inicijativom želi nagraditi i građane koji žele dati svoj doprinos očuvanju prirode.

-U Bosni i Hercegovini se svijest o štetnosti jednokratne upotrebe vrećica tek budi, a ovom inicijativom želimo aktivno utjecati na zajednicu i ukazati koliko je to bitno. Zbog proizvodnje plastičnih vrećica troše se prirodni resursi i energija, a gomila smeća velika je prijetnja kako biljkama i životinjama tako i svima nama – izjavila je Vesna Kukić Lončarić, Country Manager za Sloveniju, Hrvatsku, BiH i Srbiju.

Ovom hvalevrijednom porukom JYSK nastoji dati i jedinstveni primjer društvu kako pozitivno utjecati na ekološki odgovorno ponašanje kupaca te čuvati okoliš od jednokratne upotrebe vrećica koje bi inače u završile odbačene u prirodi.