Skip to content Skip to footer

Još samo sedam dana do PR Arene

Još samo sedan dana do PR Arene, konferencije o važnosti komunikacija, tačnije Dom mladih, Skenderija 10.02. 2023. godine (petak) sa početkom u 09.00 sati.

Konferencija je besplatna za studente i okupit će 300 studenata sa različitih fakulteta i gradova. Bit će to centralno mjesto okupljanja mladih ljudi koji dijele slične interese i koji vjeruju da znanje čini budućnost boljom i ljepšom.  Kroz PR Arenu želimo pomoći mladim ljudima primjerima iz prakse kako i na koji način uz korištenje komunikacijskih alata mogu olakšati put do pronalska poslodavca. Podsjećamo, da se konferencija sastoji se od 8 predavanja i dvije panel diskusije.  Više o predavačima i samom programu u linku https://prarena.ba/predavaci/.

 

“Želimo kroz predavanja ukazati na neke pojmove i područja s kojima se studenti do sada možda nisu susreli, poput praćenja medija, kreativnih vizualnih komunikacija, korporativnih komunikacija, organizacije evenata, načina rada organa uprave i javnih kompanija, važnosti HR odjela unutar kompanija. Iza pojma komunikacije krije se ogroman posao, a mnogi samo vide izjavu, reklamu, vizual. Također jedan od glavnih ciljeva PR Arene jeste ohrabriti mlade ljude da se pokrenu i počnu stvarati, jer mogućnosti su svuda oko njih. Potrebno je naravno odricanje, posvećenost, inspiracija, ali rezultat toga je uspjeh koji će biti ostvaren“, istakla je Adisa Velić, predsjednica Udruženja Inntera, organizatora konferencije.

 

Zahvaljujući Udruženja Inntera, utemeljen je i program nagrađivanja studenata pod nazivom “Student Awards”. Kroz takmičenje studenti su imali priliku da iskažu stečena znanja, vještine, sposobnosti, sklonost i interesovanje za komunikacije kroz kreativno pisanje bloga na slobodnu temu. Nagrade za tri najbolja rada biti će dodijeljene studentima tokom konferencije.  Nagrade za studente su obezbijedili:  prva nagrada – premium sponzor Raiffeisen Bank – JBL slušalice i Swiss Peak ruksak + 30 KM na računu studentskog besplatnog Raiffeisen Club paketa, te srebreni sponzor AS Holding praksu u trajanju od trideset dana; druga nagrada – prijatelj projekta Orbico – poklon paket u vrijednosti od 200 KM, te treću nagradu prijatelj projekta DM drogeriemarkt – poklon bon u vrijednosti od 150 KM.

Posebno se zahvaljujemo svim društveno odgovornim kompanijama koje su nas podržale: premium sponzor – Raiffeisen Bank, zlatni sponzor – BH Telecom,  srebreni sponzor – AS Holding sa brendovima Oaza, Zlatna džezva i Kent, te prijatelji projekta  – Općina Stari Grad Sarajevo, DM drogeriemarkt,  Hyundai Auto BH, Teleperformance, Bimal, Red Bull,  Aria Mall, Podravka, Art on Media, Orbico beauty  sa  Rimmel i Petite Maison, Marriot by Courtyard, Plaza, Teleperformance, Ekonomski fakultet u Sarajevu, Apriori World, Studio 23, Bee Luv, Monier Atelier, Eye clinic dr. Ismail  i Press Clipping.

Svakako ne smijemo zaboraviti naše medijske sponzore: FACE TV, Hayat, Radio Antena i RSG, Klix, Urban magazin, Visit B&H magazin, Faktor, Zdravi portal i Cazin.net.