Skip to content Skip to footer

SARAJEVO TOURISM SUMMIT 2023 26. i 27. aprila

Sarajevo Tourism Summit, prva regijonalna konferencija o turizmu u Bosni i Hercegovini, održat će se 26. i 27. aprila 2023. godine u Sarajevu, u Hotelu Hills. Cilj summita je okupiti stručnjake iz oblasti turizma, hotelijerstva, ugostiteljstva i srodnih grana privrede kako bi se upoznali sa novim trendovima i kretanjima iz ovih oblasti. Očekuje se prisustvo preko 300 učesnika iz Bosne i Hercegovine i zemalja regije.

Summit će se održati u formi panel diskusija, case studya i prezentacija, a već sada je potvrđeno preko 30 vrhunskih predavača iz BiH, Srbije, Hrvatske, Slovenije i Crne Gore.

Pored ovih aktivnosti, učesnici će imati priliku prisustvovati master vinskom show programu, spirit & olive oil degustaciji, te show prezentacijama za coffee & chocolate. U sklopu summita bit će organizirani i zložbeni prostori za sponzore i prijatelje summita iz različitih segmenata.

Poziv za učešće na summitu će dobiti svi hoteli iz BiH i regije, turističke organizacije i srodne kompanije, kao i državne institucije, organizacije za promociju turizma, ambasade i strana predstavništva. Promocija Summita i aktivnosti u sklopu istog će biti prćene putem medijskih partnera iz BiH i regije, web portala I društvenih mreža Summita te partnerskih agencija i kanala za stratešku promociju.

Teme koje će se obrađivati na summitu su: Investicije u turizmu/destinacije, hotelijerstvo, zapošljavanje, edukacija u turizmu, MICE potencijali, trendovi u hotelijerstvu planinski hotel, fine dining experience, influence experience itd.

Više detalja o Summitu kao i načinu kako priustvovati istom kroz kotuizacije možete pronaći na www.tourismsummit.ba. ili na info. mail adresu: [email protected].