Skip to content Skip to footer

Firma iz Zavidovića raspisala konkurs za 30 radnika

Enesa Bukvić iz Zavidovića je prije osam godina napravila odlučan korak u svom životu. Krenula je u posao svoje tesktilne struke, a danas je vlasnica i direktorica uspješne firme Ena Tex Kovači u Zavidovićima.

Prije desetak godina otpočela je sa radom, a svega petnaestak uposlenih se nalazilo u improviziranom objektu. Osnovna djelatnost je proizvodnja svih vrsta zaštitne odjeće i sigurnim koracima kreću prema krajnjem cilju, da postanu poznat brend u tekstilnoj proizvodnji.

Zbog izuzetno dobrog poslovanja nedavno su raspisali konkurs za prijem novih 30 radnika, proizvodni pogon bit će smješten u samom centru Zavidovića, a proces proizvodnje počet će odmah po prijemu radnika.

Upornošću i zajedničkim zalaganjem desetak radnika i Enese Bukvić, danas Ena Tex zapošljava oko 70 radnika koji rade uglavnom za strano tržište. Proizvodnja se odvija u savremenom prostoru od oko 600 kvadratnih metara.

Ono što ovo zavidovićko tekstilno preduzeće čini posebnim jeste podatak da poseban akcenat stavljaju na upošljavanje invalidnih osoba, trenutno ih je uposleno 13, a dogovoreno je uskoro zapošljavanje još nekoliko.

Leave a comment

0/100