Skip to content Skip to footer

Ermin Junuzović, fitness model i bodybuilder bh. korijena: Pojedinci nisu ni svjesni kako je BiH lijepa zemlja

Ermin Junuzović, poznatiji kao Erko Jun, fitness model i bodybuilder bh. korijena, koji karijeru gradi i u MMA, nekoliko dana boravio je u Bosni i Hercegovini, a zajedno s prijateljima i rodbinom uživao je u ljepotama Sarajeva i Mostara.

Erko je ovdašnjoj javnosti najpoznatiji po popularnosti na društvenim mrežama, gdje na Facebooku ima skoro pet miliona fanova i pratitelja. U jeku ratnih dešavanja u BiH, Junuzović je kao dvogodišnjak s roditeljima izbjegao u belgijski grad Antwerpen, gdje i danas živi s porodicom. U karijeri bodybuildera osvajao je mnoge nagrade na svjetskom nivou i pojavljivao se na naslovnicama mnogih svjetskih lifestyle i sportskih magazina. Karijeru je počeo u bodybuildingu, gdje je tri puta bio najbolji u Belgiji, a na Balkanu drugi. Na poziv je otputovao u Ameriku na takmičenje Model Universe, gdje je osvojio treće mjesto.

Društvene mreže

– Nakon toga sam više radio promocije za brendove i fotografije. Sarađivao sam s najboljim fotografima, te su se moje slike sa reklamama proširile po svijetu, od Australije do Amerike. Tako sam dobio priliku za velike sponzore. Uradio sam više od 12 naslovnica za renomirane svjetske fitness magazine, te je tako rasla i moja popularnost na društvenim mrežama. Društveni mediji su postali moj biznis, jer je i vrijeme takvo. Zarađujem odlično, jer što si popularniji, tako i više kompanija želi saradnju, pozivaju me na promocije, seminare i razne događaje – pojašnjava on.

Ermin je s oduševljenjem prihvatio poziv ekipe magzina Visit BiH za jedno prijepodnevno druženje i photoshooting. Druženje i fotografiranje održano je na terasi sarajevskog hotela Europe.

– Sve je bilo na vrhunskom nivou. Hvala na druženju. Mogu primijetiti da je magazin urađen po vrhunskim standardima i sviđa mi se što na poseban način promovirate ljepote Bosne i Hercegovine. Pojedinci nisu ni svjesni kako lijepu zemlju imamo. Pa pogledajte naše planine, jezera, rijeke… To je raj na zemlji, a mnogi u svijetu bi se rado mijenjali s nama – kaže Erko.

Najpopularnijeg Bosanca na društvenim mrežama posebno je dojmio stari dio Sarajeva.

– Baščaršija je nešto što trebamo cijeniti i čuvati. Svaki dan divio sam se ljepotama starog dijela Sarajeva. Lijepo je u krugu od nekoliko stotina metara vidjeti džamije, crkve, sinagogu… Sarajevo ima dušu. To je nešto posebno i jedinstveno što moramo njegovati. Posebno sam sretan kada sam vidio veliki broj turista. Od Kineza, Rusa, Afrikanaca, i svi oni dolaze vidjeti ljepote Sarajeva i Bosne i Hercegovine. Kada su u pitanju naši ljudi, mnogo mi znači podrška koju sam imao na svakom koraku. Bio sam i u Mostaru gdje mi je odličan domaćin bio uspješni bh. bokser Damir Beljo. Idući put kada dođem, moram u Krajinu – nastavlja Junuzović.

Bosanska hrana

Uz historijske i kulturne znamenitosti glavnog grada BiH i grada na Neretvi, Junuzović je uživao i u bosanskim specijalitetima i ljepotama Sarajki i Mostarki.

– Djevojke s Balkana su definitivno najljepše na svijetu. O ljepotama Bosanki i Hercegovki stalno se priča. Zabolio me vrat koliko sam se okretao za djevojkama. A o hrani bi mogao pričati satima. Za samo četiri dana udebljao sam se tri kilograma. Sada moram nazad u teretanu. Pite, ćevapi, sarme… Ne znam šta je ukusnije. Na kraju mog boravka u glavnom gradu BiH mogu da kažem: Ko jednom dođe u Sarajevo, sigurno će se vraćati nekoliko puta godišnje – potcrtava Erko.

Podsjetimo, Junuzović je u junu pod bh. zastavom debitirao u MMA, pobjedivši u prvoj rundi Tomasza Oswiecinskija, a potom je početkom oktobra u Londonu pobijedio i Poljaka Popeka Monstera. Jun se u MMA našao slučajno nakon upoznavanja s bh. borcem Robertom Soldićem, poznatijim kao Vitez iz Viteza, nakon čega je počeo trenirati u Dusseldorfu u najboljoj njemačkoj dvorani UFD Gym, gdje pripreme radi i Soldić.

Leave a comment

0/100