Skip to content Skip to footer

Delila Softić, uspješna doktorica i model: Godina na izmaku donijela mi je značajne promjene u životu

Bosna i Hercegovina oduvijek se mogla pohvaliti prirodnim ljepotama, ali i nekim od najljepših žena u regionu, pa i Evropi. Bh. ljepotice odlučno ruše stereotipe o „praznoglavim“ ženama atraktivnog izgleda, a jedan od najboljih primjera je manekenka Delila Softić. Delila posjeduje diplomu doktorice, a donedavno je svoje plemenito zanimanje prakticirala i prvu pomoć pružala građanima u Hitnoj pomoći u Sarajevu.

Njen savršen spoj ljepote i pameti bio je glavni motiv da upravo Delila bude lice naslovnice magazina Visit BiH u decembru. Sa njom smo proveli jedan hladan i više zimski nego jesenji dan na olimpijskoj ljepotici Jahorini, a naši domaćini bili su uvijek ljubazno i susretljivo osoblje hotela „Lavina“, u čijem toplom i ugodnom ambijentu smo uradili seriju fotografija.

Promocija države

Za njen stajling pobrinula je odlična kreatorka Emina Husedžinović-Ibrahimović, za frizuru Mahir Sinanović i frizerski salon Mahir u hotelu Holiday, a make-up Nejra Bećirović, vlasnica frizersko-kozmetičkog studija „Nejra“, koji se nalazi u sarajevskoj ulici Ferhadija 1.

U razgovoru za Visit BiH Delila se osvrnula na godinu na izmaku, uspjehe i preokrete, te iskustva koja joj je 2018. godina donijela, govorila je o prirodnim ljepotama BiH, te kako doživljava zimu i novogodišnje praznike.

– Kao i svakom godinom, i ovom sam zadovoljna. Svaka godina nosi neka nova iskustva, ostvarenja ciljeva, prepreke, ali iz svega toga izlazim mudrija i uvijek nešto naučim. Ova godina je donijela značajnu promjenu u mom životu, a to je preseljenje iz Turske u BiH, odnosno u Sarajevo, što je, prema mom mišljenju, nešto lijepo. Također, upisala sam treću godinu na postdiplomskom doktorskom studiju i stekla veliko iskustvo u radu u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, što me čini jako sretnom. Još radim na doktorskoj disertaciji – kaže Softić na početku razgovora za naš magazin.

Priznaje da više voli ljeto, more i plivanje, koje je i trenirala u mlađoj dobi. Ipak, ponosna je i na planine koje okružuju Sarajevo.

– Bliže se praznici i Nova godina, zima nam je pred vratima, a ta atmosfera mi prija. Lijepo je otići na svjež zrak, a skijanje ili sankanje u pravom društvu može biti jako zanimljivo, mada sam ja više ljetni tip i preferiram sunce i more. Sretna sam što ste mene izabrali za lice naslovne strane, velika je to čast biti u odabranom društvu, uz brojne druge uspješne i poznate Bosance i Hercegovce iz svijeta muzike, sporta, umjetnosti i drugih sfera društva. Ja sam osoba koja u svakoj prilici radi na promociji svoje zemlje i njene kulture, znamenitosti, historije, prirodnih ljepota… Živjela sam u više stranih država i uvijek sam se trudila da na najbolji način predstavljam naš narod i zemlju. Stoga mi je drago da postoje ovakvi magazini, jer nas vezuje isti cilj – nastavlja ova ljepotica.

Brojne kampanje

Kako kaže, sretna je što do sada uspijeva izuzetno uspješno baviti se modelingom i medicinom.

– Modelingom se sada bavim mnogo manje, ali s obzirom na dugogodišnje iskustvo u tom poslu, kojim se bavim od trinaeste godine, sretna sam jer još dobijam velike ponude za rad na prestižnim kampanjama. Početkom godine, dok sam živjela u Turskoj, fokus je bio na manekenstvu, radila sam reklame, ali sam usput učila jezik. Izdvojila bih reklamnu kampanju i TV reklamu za kompaniju „Ergül Mobilya“ koja se bavi proizvodnjom namještaja, a koju sam uradila i koja se emitirala u cijeloj Turskoj. Zahvaljujući njoj sam postala prepoznatljivo lice u toj zemlji. Druga polovina godine je više vezana za medicinu, kojoj sam se posvetila u potpunosti. Nedavno sam radila reviju dizajnerice Emine Husedžinović-Ibrahimović, prvu reviju koja je otvorila sarajevski Fashion Week, a nakon toga ona mi je ukazala čast da otvorim reviju kojom je obilježila 20 godina rada. Na njoj sam nosila vjenčanicu, a društvo na pisti mi je pravila jedna mlada manekenka – kaže Softić.

Govoreći o planovima za godinu pred nama, pitali smo je i da li će možda u 2019. godini ponijeti vjenčanicu i u privatnom životu, na šta je kratko odgovorila:

„Nikad se ne zna, ako Bog da“.

Leave a comment

0/100