Skip to content Skip to footer

City Sightseeing dostupan i u Sarajevu

Bivši svjetski šampion u boksu Mensur Peljto, zajedno s partnerima Hamdanom Zakaryjem, Robertom Marošem i Marikom Strackom, osnovao je u Sarajevu kompaniju City tour Peljto koja je i ekskluzivni nosilac City Sightseeing licence za Bosnu i Hercegovinu.

Riječ je o obliku razgledanja grada na principu hop-on/hop-off. To znači da autobusi kruže gradom, kao jedan vid gradskog prevoza, ali ne za komercijalnu upotrebu građana, već za turiste.

Ruta ima ukupno 21 stanicu, a autobusi City tour Peljto kreću ispred hotela Hills na Ilidži i idu prema Vijećnici nakon čega se vraća prema Ilidži. Svaki autobus ima kvalificiranog turističkog vodiča koji organizira razgledanje centra Sarajeva, najznačajnijih građevina, te besplatnu šetnju po Baščaršiji. Ovaj oblik prevoza nudi opciju kupovine jednodnevne, dvodnevne, sedmične, kao i specijalnih karti.

Kompanija raspolaže s pet velikih autobusa „Setra“ i „Neoplan“, te dva minibusa mercedes „Vito“ i „Sprinter“ idealni su za razgledanje glavnog grada BiH. Autobusi su opremljeni specijalnim audio sistemom koji se sastoji od video portala sa slušalicama preko kojih se reproduciraju sve bitne stavke i informacije o Sarajevu i dostupne su na 19 jezika.

Više informacija o ovoj atrakciji možete dobiti u kompaniji City tour Peljto, ulica Kračula 2 ili na telefon +387 33 236 115.

Leave a comment

0/100