Skip to content Skip to footer

Cijene skijanja na Bjelašnici ostaju prošlogodišnje

Kompanija ZOI’84 danas je predstavila cjenovnik za novu skijašku sezonu 2021/2022. Finalna odluka novog menadžmenta rezultirala je zadržavanjem istih cijena kao i protekle sezone. Tako će odrasli i ove zime svoju dnevnu kartu plaćati 35 KM, a djeca 25 KM.

Određene manje izmjene u cjenovniku uslovljene su uvođenjem novih vrsta karata. Kada je riječ o poludnevnim kartama, formirane su dvije vrste karata kako bi se omogućilo skijanje po povoljnijoj cijeni svim kategorijama skijaša: poludnevna karta od 11.00 sati po cijeni od 30 KM za odrasle i 20 KM za djecu, te poludnevna karta od 13.00 sati po cijeni od 20 KM za odrasle i 15 KM za djecu. Također, obzirom da je dosadašnja kategorizacija djece bila ograničena na uzrast 6-12 godina, po uzoru na međunarodna skijališta uvedena je dodatna kategorija korisnika, a odnosi se na mlade skijaše starosti  12-18 godine. Tako će mladi uzrasta 12-18 godina svoju dnevnu kartu moći da kupe po povoljnijoj cijeni u iznosu od 30 KM, a poludnevnu od 11.00 sati po cijeni od 25 KM, odnosno 18 KM za period poslije 13.00 sati.

Kako bi iskustvo skijanja ove sezone učinili boljim i vratili stari sjaj olimpijskim ljepoticama, kompanija ZOI’84 aktivno radi na pripremi nove skijaške sezone. Od projekata koji se realizuju u okviru pripremnih radova, a biće završeni do kraja 2021. godine, važno je izdvojiti: finalizaciju izgradnje vještačkog osnježenja na stazi gornja Kolijevka, rekonstrukciju postojećeg i izgradnju novog ski lifta BX na lokaciji Babin Do, te  potpisan ugovor za integraciju novog sistema SKI-DATA, koji će omogućiti lakšu kupovinu ski karata putem web shopa, u hotelima i na drugim prodajnim mjestima.

Dodatno, potpisani su ugovori koji za cilj imaju osposobljavanje staze za noćno skijanje sa vrha ski lifta BY, nabavku novih mašina za uređenje staza, izgradnju objekta garaže za šestosjednu žičaru, toaleta, prostorija hitne pomoći i novog sistema za upravljanje parkingom, a dinamika izvođenja radova ovisit će o vremenskim uslovima i mogućnostima dobavljača.

-Za predstojeću zimsku sezonu izvršene su obimne i temeljite pripreme, kao i unapređenje postojeće infrastrukture, koje će biti vidljivo našim korisnicima već početkom sezone. Uvjereni smo da će samo skijaško iskustvo biti bolje, ali za skijaše koji su upoznati sa uslovima na svjetskim skijalištima, to je tek osnova i preduslov kompletnog doživljaja boravka na planini. Stoga je pred nama još mnogo posla kako bi ski centar dobio drugačiji izgled. Duboko svjesni dugogodišnjih očekivanja svih nas koji smo emotivno i profesionalno vezani za Bjelašnicu, Igman i skijanje, odlučili smo da zadržimo prošlogodišnje cijene. Iskreno se nadam da će svi koji vole Bjelašnicu i Igman podržati našu viziju razvoja ski centra, za čiju je održivost neophodno da, prije svega, osnažimo narušenu strukturu kompanije, osiguramo kontinuitet rada i kadrovski ojačamo ZOI’84, a čime se trenutno intenzivno bavimo – kazao je Jasmin Mehić, direktor ZOI’84.

Iz kompanije su naglasili da će u prvoj fazi realizacije dugoročnog plana poslovanja ZOI’84, akcenat biti stavljen na unapređenje postojeće infrastrukture, budući da te aktivnosti ne zahtijevaju izmjenu planske dokumentacije ili ishodovanje novih dozvola. To praktično znači da će se u narednom periodu obnavljati ona infrastruktura za koju postoji sigurnost da neće biti u koliziji sa novim razvojnim planovima ski centra.

Paralelno, novi menadžment će, u saradnji sa brojnim strateškim partnerima, intenzivno raditi na pronalaženju najboljih načina za realizaciju projekata koji će značajno utjecati na poboljšanje cjelokupne ponude ski centra, a samim tim i korisničkog iskustva svih ljubitelja skijanja i posjetilaca Bjelašnice i Igmana.

U kompaniji ZOI’84 vjeruju da će zajednička dugoročna vizija svih zainteresovanih strana biti ključna za razvoj olimpijskog skijališta, koje ima potencijal da za veoma kratak period postane temelj sportskog turizma Kantona Sarajevo i omiljena skijaška destinacija za posjetitelje iz regije, Evrope, ali i ostatka svijeta.

Ukoliko ste strastveni skijaši i jedva čekate prve snježne padavine, vašoj pažnji preporučujemo pretprodaju sezonskih karata koja ski centar Bjelašnica i Igman čini najpovoljnijim u svom okruženju. Pretprodaja sezonskih karata počinje 28.10. 2021. godine i traje do 29.11.2021., a cijena sezonske karte za najmlađe će iznositi 200 KM, za mlade 12-18 godina 260 KM, a za odrasle 450 KM.