Skip to content Skip to footer

Ana Bavrka: Pobjeda na takmičenju Miss New World je prekretnica u mom životu

Atraktivna dvadesetpetogodišnja Mostarka Ana Bavrka, pobjednica takmičenja Miss New World, simpatije gledalaca ispred malih ekrana osvojila je kao voditeljica muzičkog showa “Zvijezda možeš biti ti“ na Hayat TV.

Svojom ljepotom televizijska prezenterka, model, te licencirana fitness i zumba instruktorica, osvojila je i brojne reditelje, tako da se u godini iza nas pojavila u spotovima švicarske rap grupe “KeYStev”,  Jale Brata i Bube Corellija, Nene Murića… Ana je pozirala našem fotografu Veliji Hasanbegoviću na prelijepoj Bjelašnici. Za njen stajling bio je zadužen ekskluzivni mostarski butik „Angel’s Fashion“, a za frizuru i make-up frizersko-kozmetički studio “Ogledalce“ na Baščaršiji. U pauzi snimanja, Bavrka je s ekipom magazina Visit BiH uživala u prelijepom ambijentu hotela “Han“ na Bjelašnici.

Snježna kraljica

– Ovo mi je definitivno najteže snimanje u karijeri. Nimalo mi ne prijaju ovi minusi, ali što se mora, nije teško. Možete zamisliti kako je Hercegovki na ovom snijegu i niskim temperaturama, a ja još nemam potkošulje – u šali kaže crnokosa Ana.

Bavrka je nekoliko sati strpljivo pozirala i pored niskih temperatura nije skidala osmijeh s lica.

– Bjelašnica me svaki put iznova iznenadi. Ovdje je stvarna prava zimska idila. Ipak, do sada mi je draže bilo da malo šetam po snijegu, a većinu vremena provodim uz topli kamin i čaj i uživam u ljepotama. Ovo je bio pravi izazov i nezaboravno iskustvo. Osjećam se poput snježne kraljice. Na Bjelašnici sam imala priliku da se vozim i na motornim sankama. Ipak, teško da ćete Anu nekada vidjeti na skijama. Iako volim adrenalin i brzinu, to je za mene nemoguća misija – nastavlja atraktivna Mostarka koja je u julu iz grada na Neretvi doselila u Sarajevo.

Godina iza nas za Anu je bila uzbudljiva i izuzetno uspješna. Sve je krenulo krajem maja kada je u Turskoj pobjedila na takmičenju Miss New World.

– Prošla godina bila je prekretnica u mom životu. Ona je bez konkurencija najuspješnija do sada. Sve je krenulo iz Turske osvajanjem titule. Nakon toga redali su se modni angažmani, snimanja spotova, kampanje, katalozi…  Pronašla sam se u svim poslovima. Sredinom prošle godine preselila sam se u Sarajevo zbog angažmana na Hayat TV. Upoznala sam dosta lijepih i dobrih ljudi, koji su obogatili moj život – kaže Bavrka.

Zajedno s Fikretom Hodžićem ona čini voditeljski tandem popularnog muzičkog showa “Zvijezda možeš biti ti“.

Pravilna ishrana

– Ovo je osma sezona, ali za mene prva. Jako sam ponosna što mi je pripala čast da budem prva dama ovog showa. Trudim se da gledaocima i učesnicima na najbolji mogući način približim taj show. Svi skupa radimo da vratimo stari sjaj dobre narodne pjesme.  Stvarno imamo jako dobru i kvalitetnu sezonu, i to je još jedan dokaz kako Bosna i Hercegovina obiluje muzičkim talentima. I sama sam zapjevala na gala večeri zajedno s Fikretom. Iako to nije slavno završilo, stalno me nagovaraju da se okušam u pjevanju, najviše Amela Gadžo – nastavlja ona.

Na besprijekornom izgledu mogle bi joj pozavidjeti mnoge televizijske voditeljice, a kako kaže, nema poseban recept za ljepotu, osim što svakodnevno posjećuje teretanu i pazi na ishranu.

– Za početak, ne smijete jesti kifle. Morate dobro paziti na ishranu i svakodnevno vježbati. Također, trebate pokušati da imate što manje stresa. Teško jedan dan mogu bez fitnesa. To je meni u krvi. U teretani se najbolje osjećam – kaže za kraj Bavrka.

Leave a comment

0/100