Skip to content Skip to footer

Sarajevo: Završen najbolji golf turnir u regiji

Profesionalna Golf Asocijacija BH PGA po izjavama učesnika uspješno je organizovala tradicionalni Pro Am golf turnir. Deveti po redu Pro Am golf turnir do sada je najuspješniji kako po kvalitetu igrača tako i po organizaciji. Izuzetno uređen golf teren u Sarajevu omogućio je sjajne rezultate učesnicima ovog spektakularnog turnira.

Pobjedio je mladi Branimir Gudelj, profesionalni golfer iz Osjeka. Gudelj  koji je kao amater nastupao za reprezentaciju Srbije i bilježio sjajne rezultate u amaterskom golfu u Sarajevu je oborio rekord terena i rekord turnira, te  ubjedljivo slavio pobjedu među profesionalnim igračima.

Drugo mjesto su podjelili Hakan Yamac iz Turske i Sebastijan Ajster iz Slovenije. Iznenađenje ovog turnira je bila igra našeg jedinog profesionalnog golfera i učitelja golfa Dejana Šarana koji je osvojio četvrto mjesto zaostavši za drugoplasiranima samo za dva udarca.

Razlika u godinama između Branimira Gudelja i Dejana Šarana je 30 godina što pokazuje da je golf igra za čitav život i da se možete takmičiti na vrhunskom nivou bez obzira na godine.

Iza Dejana su ostala velika imena golfa iz Srbije, Hrvatske, Turske, Slovenije što je značajan rezultat za Bosnu i Hercegovinu, jednu ne baš tako razvijenu golf naciju.

Kod amaterskih igrača najbolji je bio Tihomir Parlov, član golf kluba iz Posušja koji igra sjajnu sezonu ove godine. On je postao je amaterski prvak BiH, te zajedno sa svojim klubom  je pobjedio u klubskoj ligi Bosne i Hercegovine.

Turnir je otvorio i zatvorio predsjedavajući gradskog vijeća Sarajeva dr. Igor Gavrić koji se u prekrasnom ambijentu golf restorana u Sarajevu zahvalio svim učesnicima na dolasku u naš grad a naročito profesionalnim igračima.

Iz BH PGA se zahvaljuju svim sponzorima, prijateljima ovog turnira s molbom da i slijedeće godine podrže jubilarni X Pro Am golf turnir.

Leave a comment