Skip to content Skip to footer

Zajednička promocija turizma BiH u Južnoj Koreji

Zajedničkom promocijom  Kantona Sarajevo i Bosne i Hercegovine, uz slogan „Najuzbudljivija destinacija na svijetu“ Turistička zajednica Kantona Sarajevo sa Vanjskotrgovinskom/Spoljnotrgovinskom komorom BiH i Turkish Airlinesom, a na poziv USAID Razvoj održivog turizma u Bosni i Hercegovini  i uz ostale turističke djelatnike iz BiH učestvuje u roadshow kampanji u Seulu (Južnoj Koreji).

Na promociji u Seulu prezentirana je turistička ponuda Sarajeva i BiH pred više od 50 turističkih novinara. Događaju je prisustvovala i Young Shim Doha, bivša ambasadorica Južne Koreje u Svjetskoj turističkoj organizaciji (UNWTO) koja djelimično poznaje Bosnu i Hercegovinu, odnosno Sarajevo i njegovo olimpijsko naslijeđe, te je na osnovu vlastitog znanja dala preporuke za posjetu našoj turističkoj destinaciji.

Timskim radom kroz prezentacije, Faruk Čaluk iz Turističke zajednice KS te Feđa Begovic i Jusuf Jamakosmanović iz USAID-a pružili su  motive za dolazak i informacije zašto je Bosna i Hercegovina idealna destinacija za putnike iz Koreje.

Cilj promocije je unaprijeđenje imidža BiH na svjetskoj turističkoj sceni naglašavajući naše kulturno bogastvo, predivne pejzaže i srdačno gostoprimstvo na strateškim tržištima širom svijeta. Roadshow turneja će biti nastavljena u Japanu a prva stanica je sajam Tourism Expo Japan – Osaka 2023.

Leave a comment