Skip to content Skip to footer

Uspješno završen 4. Coffee fest Sarajevo

Četvrti internacionalni festival kafe, čaja, čokolade i prateće opreme “Coffee fest Sarajevo” pod sloganom “Kafa, ti i ja” završen je sinoć u Sarajevu.

Veliki broj ugostitelja i obožovatelja koji su posjetili festival imali su priliku da degustiraju razne okuse svjetski poznatih brendova kafe, zatim domaće i regionalne proizvođače kafe, čaja i čokolade i naravno da izaberu za sebe najbolje kućne i profesionalne kafe aparate i automate.

“Coffee Fest Sarajevo” predstavio je do sada najveći broj izlagača svjetski poznatih brendova, prvi dan su izlagači priredili radionice, degustacije a mnogi koji su posjetili festival pored uživanja u odličnoj atmosferi su ostvarili i poslovne kontakte.

Drugi dan bio je rezervisan za „Latte Art Challenge Sarajevo“ na kojem se takmičilo ukupno 26 barista iz Bosne i Hercegovine i regiona a imali smo i takmičara iz Italije. Takmičari su se takmičili u dvije kategorije – Latte Art i Latte Art mega.

Stručni žiri kojeg su činili Timur Kahrović, Denis Memić, Zoran Trkulja, Vukota Kazić uopće nije imao lagan zadatak da donese konačnu odluku jer su se svi baristi odlično spremili.

Najbolji barista u kategoriji barista iz Bosne i Hercegovine su Igor Nuždić, Amar Zemanić i Adnan Musić, dok su najbolje ocijenjeni baristi u ukupnom poretku Tomislav Stančić, Milan Panić i Marko Podbražečki. Nagradu specijalng žirija dobio je barista Marko Čačić.

Leave a comment

0/100