Skip to content Skip to footer

Ukusno i bez laktoze – odličan napitak za nadolazeće proljetne dane

Potaknuti buđenjem prirode, često se i u nama samima javlja potreba za promjenom. Bilo da se radi o promjeni prehrambenih navika, uvođenju novih fizičkih aktivnosti poput šetnje u prirodi ili pak o cjelokupnoj promjeni životne rutine, evidentno je da naš organizam traži određene pomake.

Iako često nemamo mnogo vremena u danu za sve ono što bismo htjeli učiniti, ponekad je i mala promjena dovoljna da osjetimo višestruke pozitivne učinke koje ona sa sobom nosi.

Savršen primjer jedne takve promjene, koju svatko od nas može uvesti u svoj dnevni raspored, a istovremeno primijetiti znatne pomake, svakako je zdrav doručak. U nastavku donosimo recept za ukusan, zdrav i praktičan doručak, a najbitnije od svega – ne sadrži laktozu čime postaje idealna opcija za sve one koji laktozu ne podnose.

Za izvrstan doručak preporučamo napitak od malina, cvekle i borovnica – bogat vitaminima C i B6, antioksidansima, željezom i mineralima.

Za proljetni napitak potrebne su nam sljedeće namirnice:

  • dvije skuhane cvekle
  • 50 grama malina
  • 50 grama borovnica
  • šoljica Dukat Lagano jutro jogurta ili
  • šoljica Dukat Lagano jutro mlijeka

Ovisno o tome želite li da vaš smoothie bude tečniji ili pak čvršće teksture, koristimo Dukat Lagano jutro mlijeko, odnosno Dukat Lagano jutro jogurt. Proces izrade je sljedeći:

  1. U mikseru izmiksati cveklu, maline i borovnice dok smjesa ne postane glatka.
  2. Smjesu procijediti u veliki vrč i dodati većinu šoljice Lagano jutro mlijeka ili jogurta.
  3. Usuti napitak u čaše i ukrasiti borovnicama. Služiti odmah.

Zbog mnogobrojnih pozitivnih učinaka na organizam, Dukat Lagano jutro mlijeko odličan je odabir i za djecu i za odrasle. Osim što ima sjajan okus i Dukat kvalitetu poznatu generacijama, Dukat Lagano jutro mlijeko osigurava dodatnu vrijednost koja doprinosi očuvanju onog najvažnijeg – zdravlja. Također, uz varijantu s 0% mliječne masti, tu je i linija Dukat Laganog jutra s 1.5% mliječne masti.

Sve ostale recepte, kao i popis proizvoda bez laktoze: mlijeka, čokoladnog mlijeka i jogurta,  možete potražiti na: https://lactalisbh.ba/brendovi

Prijatno!