Skip to content Skip to footer

Sarajevski kiseljak gradi novu tvornicu u Kreševu

Sarajevski kiseljak je otpočeo svoju najveću stratešku investiciju – gradnju nove tvornice na području Kreševa. Preduslov ovoj investiciji bio je potpisani Ugovor o koncesiji za mineralne vode s Ministarstvom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Srednjobosanske županije. Projekat gradnje i stavljanje u pogon nove tvornice na površini od 30.000 metara kvadratnih značajno će povećati proizvodne kapacitete Sarajevskog kiseljaka, te omogućiti proizvodnju negazirane prirodne mineralne vode, aromatiziranih voda i sokova.

Cjelokupna investicija u projekat tvornice Kreševo iznosi oko 20 miliona KM. S početkom rada punionice planirano je zaposlenje 30 radnika koji će proći posebnu obuku za rad na novim proizvodnim linijama. Ujedno, s popunjavanjem proizvodnih kapaciteta otvarat će se i nova radna mjesta.

-Na pripremi ovog projekta se radi već duži niz godina, a sada smo konačno ušli i u realizaciju. S ponosom moram reći da je ovo vrlo značajan korak za Sarajevski kiseljak i vjerujem prekretnica u daljnjem razvoju kompanije. Novi proizvodi koje ćemo ponuditi će kao i svi naši dosadašnji proizvodi biti vrhunske kvalitete, stoga sam siguran da će naći put do srca naših potrošača – istakao je Tomislav Slišković, predsjednik Uprave Sarajevskog kiseljaka.

Proizvodne linije će biti pravljene po posljednjim tehnološkim trendovima u ovoj oblasti i obuhvaćat će najmoderniju proizvodnu opremu. Kao i do sada i u ovoj tvornici će se voditi proizvodni procesi uz poštovanje visokih ekoloških standarda i načela održivog razvoja. S novom tvornicom, Sarajevski kiseljak ulazi u proizvodnju nove kategorije proizvoda, negazirane prirodne mineralne vode.

-Ovaj projekat je pred nas stavio nove izazove kako u proizvodnom tako i u marketinškom smislu. Cijela ekipa punom parom, ali i s velikim zadovoljstvom radi na razvoju novog brenda negazirane prirodne mineralne vode koja će zasigurno biti nešto novo u vizualnom i komunikacijskom smislu u odnosu na to na što su kupci do sada navikli. S nestrpljenjem čekamo prve boce s nove proizvodne linije koje se očekuju krajem ove godine, a tada ćemo i široj javnosti predstaviti naš novi brend – istakao je Davor Čičić, direktor Sektora prodaje, marketinga i razvoja u Sarajevskom kiseljaku.

Proizvodi s linije u Kreševu bit će namijenjeni kako domaćem tako i ino tržištima. Proizvodnja negazirane prirodne mineralne vode počet će ove godine, dok je početak proizvodnje aromatiziranih voda i sokova planiran za narednu godinu.

 

Leave a comment

0/100