Skip to content Skip to footer

Sarajevo: Otvoren međunarodni sajam RENEXPO BiH

U kongresnom centru hotela Hills, u Sarajevu,  otvoren je 5. po redu medjunarodni sajam i konferencije, RENEXPO® BIH. Sajam je okupio 80 izlagača iz 20 inostranih zemalja i očekuje se više od 1.500 posetioca i 800 učesnika konferencija.

Svečano otvaranje sajma obeležila je Promocija energetske strategije kao i panel ‘Ulaganje u zelenu energiju BiH’.

Svečanoj ceremoniji otvaranja prisustvovale su mnogobrojne zvanice, među kojima su reči dobrodošlice uputili g. Amir Softić, pomoćnik ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine, g. Gordan Milinić, agencija za strana ulaganja u BiH- FIPA i g. Josip Polić, predstavnik EBRD banke.

Konferencija hidroenergije na RENEXPO® plastformi obeležila je prvi dan sajma sa rekordnom posećenosti.  97 učesnika imalo je priliku čuti prezentacije predstavnika iz UNESCO- IHE, Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpke,  Elektroprivrede BiH i drugih.

U toku je konferencija ‘Upravljanje otpadom u BiH’, a sutra Vas očekuju ‘Održivo upravljanje vodama u BiH’, ‘Fotonapon i sorana energija u BiH’, ‘Energija iz biomase u BiH’, tribina o drživom transportu kaoi radionica ‘Efikasnost vodne infrastrukture’.

Organizator poziva sve zainteresovane da posete sajam danas i sutra i budu u toku sa najnovijim informacijama vezano za oblast obnovljivih izvora energije, posete štandove izlagača i održe sastanak,ili pak prisustvuju stručnim konferencijama.

Ulaz na sajam je besplatan je uz obaveznu registraciju koja se može izvršiti i na samom ulasku na sajam.

Leave a comment

0/100