Skip to content Skip to footer

RENEXPO BiH: Promocija usvajanja okvirne energetske strategije u BiH

Ovogodišnji, peti po redu internacionalni sajam i konferencije, RENEXPO® BIH, fokusiran na unaprijeđenje ulaganja u BiH, bit će otvoren u kongresnom centru hotela Hills, 24. i 25. oktobra ove godine u Sarajevu.

Istaknuti sajamsko-konferencijski događaj kao i prethodnih godina omogućit će učesnicima modernu i efikasnu promociju, brojne susrete kao i razmjenu znanja s više od 1.500 stručnih sajamskih posjetilaca i 700 učesnika konferencija.

Oko 80 domaćih i inostranih kompanija imat će priliku predstaviti napredna rješenja, tehničku opremu, poslovne i finansijke modele u oblastima: Energetske efikasnosti, korištenja prirodnih resursa, infrastrukture vodosnabdijevanja i otpadnih voda, upotrebe čvrstog otpada i reciklaže, kao i aspekte za unapređenje ekoloških i ekonomskih standarda.

Konferencije idu u korak sa zahtjevima tržišta i vjesnici su novih trendova kao što su grupno finansiranje-Crowdfunding, Održivi transport, Sistem energetskog menadžmenta u BiH.

Globalno pitanje očuvanja voda i izgradnje MHE je pitanje koje zahtijeva pažnju struke.
U sajamskoj izložbi ovo je najzastupljenija tema, te je konferenciji hidroenergije: “Male hidroelektrane u BiH”, data posebna važnost prvog dana sajma. Miroslav Marence iz UNESCO-IHE Delft, predstavit će međunarodnu praksu u postojećim evropskim okvirima, a predstavnik GIZ ProRE, Naida Taso hidrološke podatke potencijala BiH.

Cjelokupan konferencijski program pogledajte na sljedećem linku.

RENEXPO® BiH je idealna prilika za povezivanje BiH tržišta s inostranim investitorima i daje uvid u važne tržišne informacije. Organizator sajam, njemačka grupacija REECO Group omogućila je besplatan pristup sajmu i konferencijama uz obaveznu online registraciju.
Više informacija na web stranici: www.renexpo-bih.com

Leave a comment

0/100