Skip to content Skip to footer

Od aprila kreću direktni letovi iz Mostara za Beograd

Iz Mostara u aprilu kreću direktni letovi za Beograd, a zračnu povezanost Mostara s prijestolnicom Srbije garantira ugovor koji je danas potpisan u Gradskoj vijećnici Mostara uz prigodnu svečanost. Ugovor su potpisali čelni ljudi Grada Mostara, Air Serbia i Aerodrom Mostar najavljujući novu eru zračnog saobraćaja za Hercegovinu.

Direktor Aerodroma Mostar Marko Đuzel kaže kako je potpisivanjem ovog ugovora zaokružena čitava priča Minhen, Zagreb, Rim i Beograd.

-Kad mi kažemo da se rijetko koji aerodrom može pohvaliti s tim, nije to prepotentno, jer ova četiri huba puno znače. Beograd ima 80 destinacija prema zapadnoj Evropi i Americi, a taj tranzitni segment za naše putnike puno znači – rekao je Đuzel.

Naglasio je da Mostar sad ima šest dogovorenih direktnih destinacija, što je rekord, jer mostarski aerodrom nikada nije imao više od tri redovna leta.

Direktor za komercijalu i strategiju Air Serbia Boško Rupić je naglasio da će letovi za Mostar kretati ponedjeljkom, petkom i nedjeljom.

Naglasio je da su karte već dostupne u prodaji, a cijena istih u jednom pravcu je 56 eura dok za povratnu kartu treba izdvojiti 104 eura.

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić je kazao kako je ovo veliki uspjeh za mostarski aerodrom koji se trogodišnjim radom nastojao oživjeti, a sada je povezan sa čitavim svijetom.

Leave a comment