Skip to content Skip to footer

Dozvolite da vam pomognemo da pronađete svoju srodnu pseću dušu

Psi su super, zar ne?! Zabavni, veseli, razigrani, odani… Ali, iako ovo može zvučati kao da se podrazumijeva, jako je važno biti svjestan da pas nije igračka s kojom se možete zabaviti koliko želite i onda je vratiti u kutiju do sljedećeg puta.

Pas je osjetljivo i inteligentno biće kojem je potreban sretan dom i vlasnik koji će se o njemu dobro i odgovorno brinuti za cijeli njegov život. Sasvim sigurno, pas nije kao dijete koje će odrasti, osamostaliti se i osnovati svoj dom, već će zahtijevati punu brigu sve do svog kraja, što može biti 7, 10, 15, pa i više godina. Kada dovedete novog psa u svoj dom, budite strpljivi jer će mu trebati vremena da se prilagodi i navikne na novu sredinu.

Jako je važno da potražite stručni savjet o obuci i uspostavljanju dosljedne rutine za svog najboljeg krznenog prijatelja jer će od vašeg pravilnog pristupa i dosljednosti zavisiti kakav odnos ćete razviti i koliko će vaša veza biti harmonična.

Ako ste i dalje zainteresirani da budete vlasnik psa, savjetujemo da razmotrite da umjesto da kupite, udomite i usrećite jednog napuštenog, spašenog prijatelja koji će vam zauzvrat dati svu svoju zahvalnost i pokloniti srce zauvijek!

Većina pasa koji žive na ulici su mješanci, a ovo su samo neke od njihovih prednosti:  

-Prilagodljivi su različitim sredinama.

-Inteligentni su jer su naučeni instinktom za preživljavanje i brinući se sami za svoje potrebe kao što su pronalazak hrane i skloništa, te izbjegavanje “nevolja”.

-Silno su željni vaše pažnje jer im je upravo to često uskraćeno na ulici.

-Svi koji su udomili spašenog mješanca potvrdit će vam da su ovakvi psi neizmjerno zahvalni na svemu i uzvraćaju vam bezuvjetnom naklonošću i odanošću.

-Kao mješanci više pasmina, ovi psi uglavnom ne nose zdravstvene rizike nekih čistokrvnih pasmina što znači da će biti zdraviji ali i da ćete vi imati mnogo manje troškova za veterinarsku brigu.

-Svaki ovakav pas je potpuno jedinstven, baš kao i svako od nas! Ima unikatan karakter i izgled, pa tako i “ličnost” što nam olakšava da sebi izaberemo odgovarajuću “pseću personu” s kojom ćemo se sjajno razumjeti.

-Postoji jako veliki izbor ovakvih pasa pa time i prilika da pronađemo baš onaj pravi spoj između našeg karaktera i njihovih posebnosti.

-Suprotno čestoj predrasudi da su psi čistokrvne pasmine lakši za obučavanje, provjerena je istina da većina mješanaca koji postanu ljubimci zapravo jedva čekaju da vas poslušaju i budu nagrađeni, čime jako brzo uče svako ponašanje koje od njih tražite.  

Jeste li nakon ovoga odlučili da ćete dati šansu slatkom mješancu koji jedva čeka da ga odvedete kući? Onda imate sreće, jer vam Dogs Trust u ovom procesu može pomoći od početka do kraja!

-Dogs Trust će pokriti sve početne troškove udomljavanja!

-Umjesto da psa nabavljate samo na osnovu izgleda i prvog utiska, te bez znanja o njegovim potrebama i karakteru, uz našu stručnu pomoć, pronaći ćete ljubimca koji će se najbolje uklopiti u vaš životni stil i s kojim ćete jednostavno “kliknuti”!

-Izbjeći ćete mogućnost da pogrešno procijenite psa i da uskoro shvatite da se o njemu ne možete propisno brinuti, a time i stres koji takva situacija može prouzročiti i vama i psu što nažalost može završiti i napuštanjem psa.

-Vaš novi ljubimac bit će procijenjen i usklađen s vašim mogućnostima, životnim stilom, karakterom i željama.

-Doći će vam čist i okupan, očišćen i zaštićen od svih parazita, vakcinisan protiv zaraznih bolesti i bjesnila, sterilisan i početno obučen za život vlasničkog psa.

-Dobit ćete Dogs Trust “starter poklon” sa mnoštvom korisnih potrepština za psa.

-Dobit ćete savjetodavnu podršku u periodu prilagođavanja psa na vaš dom.

-Spasit ćete život jednom napuštenom psu i dobiti njegovu bezuvjetnu ljubav i zahvalnost.

-Doprinijet ćete zajednici da humano riješi problem napuštenih pasa.

-Spriječit ćete da jedan divan pas, pun ljubavi bude izložen lošim iskustvima i opasnostima koje  nosi život na ulici, kao i da ovaj pas zbog loših iskustava ili okrutnih uvjeta života postane rizik za zajednicu.

Želite li nam pomoći da na ovako detaljan i kvalitetan način pronađemo sretan dom za što više spašenih pasa? Postanite naš Fostering volonter! Ako volite pse i imate uslove da se za jednog mješanca brinete jedan kraći period dok mi tražimo vlasnika njegovog života, javite nam se, možda je prilika da postanete naš Fostering volonter ili privremeni vlasnik, prava stvar za vas!  

Pogledajte više informacija, kratki video o ovom programu kao i fotografije sretno udomljenih pasa na www.dogstrust.ba, ili nam pišite na [email protected] sa vašim kontaktom i mi ćemo se založiti da vam odgovorimo na sva dodatna pitanja!  

Leave a comment