Skip to content Skip to footer

Violeta uskoro otvara tvornicu vrijednu 35 miliona eura

Bh. poduzetnik i vlasnik kompanije Violeta, Petar Ćorluka uskoro u Grudama otvara najmoderniju tvornicu kartonske ambalaže u regiji, koja je već krajem prošle godine krenula s testnom proizvodnjom, a riječ je o investiciji vrijednoj 35 miliona eura.

Cijeli proces proizvodnje prate najmoderniji softveri, naše mašine zadovoljavaju najviše svjetske standarde. Tvornica se prostire na 30.000 kvadratnih metara zatvorenog prostora. Ukupna vrijednost investicije je 35 miliona eura – izjavio je Petar Ćorluka u razgovoru za Fenu.

Potvrdio je kako je krenula i testna proizvodnja, a da službeno otvaranje tvornice još nije definirano, ali da će biti uskoro.

– Kao što smo najavljivali u ranijim intervjuima, u septembru 2023. godine je došla oprema za proizvodnju kartonske ambalaže, a u decembru je krenula testna proizvodnja. Za sada proizvodimo kartonsku ambalažu za naše potrebe – rekao je Ćorluka.

Kapacitet tvornice po smjeni je 60.000 tona, a glavni plan je da se zadovolje potrebe domaćeg tržišta.

– Prvenstveno želimo zadovoljiti potrebe tržišta BiH, ali proizvode planiramo lansirati na tržišta od Austrije do Grčke – izjavio je Ćorluka.

Leave a comment