Skip to content Skip to footer

Večeras počinje 46. internacionalna “Una-regata”

U Martin Brodu večeras počinje 46. internacionalna turistička „Una – regata“. Najatraktivnija manifestacija ovog tipa na području Unsko-sanskog kantona i ove godine će početi svečanim otvaranjem, koncertom i zabavnim programom za učesnike prve etape. Organizator je i petu godinu zaredom Nacionalni park “Una”.

– S razlogom očekujemo najuspješniju regatu, u posljednjih pet godina. Samo na najatraktivnijoj drugoj etapi od Štrbačkog buka do Bihaća, trebali bismo imati oko 800 učesnika. Iako je ovo izuzetno zahtjevna manifestacija, potvrda sve bolje organizacije je dolazak učesnika iz skoro svih dijelova svijeta – istakao je direktor Nacionalnog parka “Una” Amarildo Mulić.

Ovogodišnja novina je i biciklijada, koju Nacionalni park “Una” organizira s Bike tourom Lukavac. Pedesetak učesnika biciklijade, okolnim šumskim stazama pratit će učesnike regate na vodi.

Unska karavana će do 28. jula veslati na tri etape – od Martin Broda do Štrbačkog buka, zatim do Bihaća, te završnu dionicu Bihać – Bosanska Krupa.

U zabavnom dijelu programa  učestvovat će: Camino Verde, Ibrahim Jukan, Marija Šerifović i Hari Mata Hari, a bit će organizirano i niz popratnih manifestacija, posebno u Bihaću.

Leave a comment

0/100