Skip to content Skip to footer

U Sarajevu otvoren “InHoReCa ConFest”: Prvi dan festivala u znaku atraktivnih gostiju i bogatih ponuda izlagača

U Sarajevu je otvoren prvi “InHoReCa ConFest”, koji je svojim programom najavio da će zasigurno postati jedan od najznačajnijih poslovnih događaja u BiH i regiji. Više od 50 izlagača svojim ponudama, prezentacijama, degustacijama i akcijama privuklo je pažnju posjetitelja. Organizatori su se potrudili da ovaj jedinstveni spoj sajma, festivala i konferencije obogate aktuelnim temama i zanimljivim gostima.

Tako je veliko interesovanje, kako posjetitelja tako i medija, izazvao je dolazak uglednog hrvatskog biznismena Lukše Jakobušića. Ovaj vlasnik Hotela ONE Suite iz Dubrovnika, koji je od strane International Hospitality Awards proglašen za najbolji novootvoreni hotel u istočnoj i centralnoj Evropi, imao je izuzetno zanimljivo izlaganje, koje je publika nagradila velikim aplauzom.

Ništa manje oduševljenja priredio je i arhitekta Amir Vuk – Zec, koji je, vjerujemo, svojim izlaganjem nadahnuo mnoge buduće vlasnike hotela i restorana. Ne treba zaboraviti ni predavanja regionalnog menadžera kompanije “Mediana” Borislava Radojkovića, direktora Turističke zajednice Kantona Sarajevo Nermina Muzura i producentice N1 televizije Ike Ferrer Gotić koja je kroz zanimljivu video prezentaciju pokazala  šta turisti iz cijelog svijeta misle o našoj zemlji.

I za kraj prvog dana, šlag na torti. Gastro Forum i Bear & Spirits Show za uspješan kraj prvog dana na kojem su posjetitelji uživali u zanimljivim gastro prezentacijama bh. kuhara i barmena.

Leave a comment

0/100