Skip to content Skip to footer

Tuzla: Završena sezona na Panonskim jezerima, ostvareni rekordni prihodi

Obzirom na nepovoljne vremenske prognoze do kraja mjeseca, niske jutarnje temperature i velike troškove održavanja kompleksa jezera u punom kapacitetu, odlukom Uprave JKP Pannonica doo Tuzla, kompleks slanih jezera Panonika je u ponedeljak, 11. septembra, zvanično završio ovogodišnju ljetnu sezonu, saopćeno je iz ovog preduzeća.

Kompleks Panonskih jezera je od utorak, 12. septembra, otvoren za slobodan ulaz, šetnje i rekreaciju ali ne i za kupanje, obzirom da je završeno održavanje i filtriranje jezerske vode u punim kapacitetima.

Za proteklu sezonu se može dati ocjena da je bila vrlo uspješna, prodato je 334.915 ulaznica svih kategorija, a kompleks slanih jezera je posjetilo preko 400.000 gostiju uzimajući u obzir posjete gostiju sa sezonskim, mjesečnim i sedmičnim ulaznicama (7.496 komada).

Ostvareni su rekordni finansijski prihodi pri čemu je tokom protekle ljetne sezone, ukupno bilo radno angažovano 175 radnika. Nastavljen je trend rasta broja gostiju iz drugih regija naše zemlje, susjednih i evropskih zemalja, saopćeno je iz Panonike.

 

Leave a comment

0/100