Skip to content Skip to footer

Trebevićka žičara realizirala 275.894 vožnje od početka godine

JP Sarajevo d.o.o svakodnevno, od početka godine, registruje značajan broj posjeta. Raduje ih činjenica da je primjetan i značajan broj gostiju odnosno turista iz zemalja koje nisu bile u značajnom broju registrovane predhodnih godina.

Trebevićka žičara je nezaobilazna destinacija za turiste koji žele uživati u vožnji i pogledu na grad. Za desetak minuta vožnje iz grada dolaze na olimpijsku planinu Trebević i uživaju u planinskom zraku – navodi se. 

U periodu od januara do augusta ove godine Trebevićka žičara je realizirala 275.894 vožnje. To je za oko 15.000 vožnji više, u odnosu na isti period prošle godine.

– Brojke pokazuju značajan porast broja posjetitelja na Trebevićkoj žičari te ćemo nastojati dodatno obogatiti naše usluge kda bi posjetitelji i gosti grada bili još zadovoljniji – naglašavaju. 

Ove godine je i Gradska Vijećnica Sarajevo zabilježila je značajan porast posjeta. Od 01.01.2023. do 31.08.2023. oko 25.000 posjetitelja posjetilo je Vijećnicu. Osim što mogu obići najljepšu i najreprezentativniju građevinu u Sarajevu, istražiti to jedinstveno arhitektonsko jedinstvo istoka i zapada, posjetitelji također mogu uživati u stalnim i povremenim izložbenim postavkama. Vijećnica je otvorena za posjete svaki dan od 9 do 17 sati. 

– Sve više sadržaja, kulturnih događaja (koncerata, festivala), neodoljiva gastronomska ponuda privlači i sve veći broj turista. Kad tome dodamo prirodna bogatstva i okolne planine, bogatu historiju našeg grada, ne čudi činjenica da je Sarajevo top turistička destinacija – saopćeno je iz JP Sarajevo. 

Leave a comment