Skip to content Skip to footer

Social Media Summit prvi put u BiH

Prvi Social Media Summit održat će se 19. maja u Sarajevu. Ovaj događaj organizuje marketinška agencija Altermedia, u prostoru Doma mladih – Centar Skenderija. Cilj Summita je na jednom mjestu okupiti vodeće kompanije i brendove, te agencije i influencere koji kreiraju content za društvene mreže.

Društvene mreže su postale najjači kanali za interakciju, komunikaciju i komercijalni marketing. Eminentni govornici svojim izlaganjima, kroz edukativan sadržaja, objasnit će uspjeh društvenih mreža, njihov utjecaj, kako ih koristiti, koji su benefiti influencer marketinga i zbog čega odabrati određenog influencera za saradnju, te na koji način brendovi trebaju usmjeriti komunikaciju i content na društvenim kanalima.

Konceptualno Summit će podržati svaki društveni medij zasebno, kroz različite panel diskusije sa osobama koje su najaktivnije i najpopularnije na određenim platformama. Kompanije će na jednom mjestu imati priliku odabrati i procijeniti koji su to najbolji digitalni kanali za njihov brend ili uslugu, te vidjeti kako nastaju interesantni sadržaji koji mnogobrojnoj publici drže pažnju, kao i upoznati potencijalne predstavnike vlastitog brenda i pronaći kontakte za  sljedeće profesionalne projekte.

U sklopu prvog Social Media Summita dodijelit će se nagrade “Digital cup” za najbolje digitalne kampanje u protekloj godini. Uslove za učešće u izboru, propozicije,  kategorije, kao i prijavni formular možete pogledati na web stranici www.socialmediasummit.ba.

Ukoliko su vaše kampanje kvalitetne, izlaze iz granica uobičajenog, inspirišu i proizvode najefektniju komunikaciju prema ciljanim grupama, prijavite se!