Skip to content Skip to footer

“Digital cup“ – nagrada za one koji pomjeraju granice

“Digital cup” je strukovna nagrada koja se dodjeljuje kompanijama i brendovima za najkvalitetnije i najprofesionalnije digitalne kampanje u protekloj godini. Nagrade će biti dodijeljene u okviru prvog Social Media Summita koji će se održati 19. maja 2022. godine u Domu mladih – Centar Skenderija.

“Vođeni potrebama tržišta, promjenama koje se dešavaju svakodnevno, trendovima koji se mijenjaju nikad brže, odlučili smo nagraditi one koji svojim predanim radom, u digitalnim marketing kampanjama, izlaze van okvira, i stvaraju content koji bilježi značajne rezultate. Svjesni da su društvene mreže postale dominantan kanal komunikacije i protoka informacija, kroz koji se stvara stalna interakcija i povezanost brendova i kompanija sa potrošačima, izazov je izabrati najbolje. A ko su oni saznat ćemo vrlo brzo”, istaknula je Samira Muratović, generalna direktorica marketinške agencije Altermedia, koja je ujedno i organizator Summita.

Za nagradu Social Media Summita mogu učestvovati kompanije koje su realizovala digitalne kampanje u Adriatic regiji. Prijave se moraju odnositi na kampanje koje su realizovane u periodu od 1. januara 2021. do 1. januara 2022. godine. Rok za prijavu i dostavljanje radova je 10. maj 2022. godine.

Radovi se konkurišu u sljedećim kategorijama:

Instagram kampanja  Content marketing kampanja  Edukativna digitalna kampanja Fashion digitalna kampanja   Facebook kampanja  Influenser marketing kampanja Digitalna kampanja lansiranja novog proizvoda   Kolaboracija brenda i influensera LinkedIn kampanja Društveno odgovorna digitalna kampanja Digitalna kampanja za rebrending  Beauty digitalna kampanja  YouTube kampanja  ECO digitalna kampanja  Digitalna PR kampanja  Podcast  TikTok kampanja  Digitalna kampanja za promociju sporta, turizma i kulture  Integrisana kampanja  Inovacija

 

Kompanije koje imaju kvalitetne kampanje koje izlaze iz granica uobičajenog, inspirišu i proizvode najefektniju komunikaciju prema ciljanim grupama, mogu se prijaviti na www.socialmediasummit.ba

Summit će podržati svaki društveni medij zasebno, kroz različite panel diskusije sa osobama koje su najaktivnije i najpopularnije na određenim platformama. Najistaknutija lica platformi govorit će o svom uspjehu, contentu koji stvaraju, važnosti interakcije s publikom kao i globalnim trendovima koje primjenjuju na našem tržištu.

Važan dio ovog projekta su domaće, regionalne kao i svjetske kompanije koje će u ovom danu predstaviti svoje proizvode i usluge, te na jednom mjestu imati priliku odabrati i procijeniti koji su to najbolji digitalni kanali za njihov brend ili uslugu, vidjeti kako nastaju interesantni sadržaji koji mnogobrojnoj publici drže pažnju.