Skip to content Skip to footer

Sarajevski kiseljak donacijom proizvoda podržao rad javnih kuhinja širom BiH

U skladu s onim što ramazan jeste, mjesec međusobnog pomaganja i dijeljenja, su i nastojanja kompanije Sarajevski kiseljak da pruži vlastiti doprinos ljepšoj svakodnevici onih kojima je pomoć najpotrebnija, korisnika usluga dobrotvornih ustanova i organizacija: Pomozi.ba, Merhameta u Sarajevu, Tuzli, Bihaću, Zenici i Travniku, Narodne kuhinje Stari grad Sarajevo i Narodne kuhinje Crvenog križa. Tim povodom kompanija je osigurala sok uz obrok za više od 12.000 građana u potrebi.

-Za mnoge će ovaj mjesec ramazan biti drugačiji u odnosu na prošle godine. Iako svi mi osjetimo posljedice novonastale situacije, trebamo pogledati oko sebe i usmjeriti potporu upravo prema našim najranjivijim sugrađanima za koje su topao obrok i osvježenje, nažalost, luksuz. Mi, kao firma sa više od 125 godina tradicije, znamo koliko je bitno njegovati i čuvati tradicionalne vrijednosti, zbog toga se nadamo da će s ovim našim malim znakom pažnje korisnici uživati u ljepoti ramazanske tradicije i da ćemo im barem malo uljepšati i olakšati ovogodišnji post – poručili su iz kompanije Sarajevski kiseljak.

Brojni građani BiH osnovne egzistencijalne potrebe, a prije svega ishranu, zadovoljavaju zahvaljujući dobrotvornim ustanovama i organizacijama. Merhamet ima 30 javnih kuhinja i njihovih punktova širom zemlje, gdje se svakodnevno hrani oko 8.000 socijalno ugroženih osoba. Svaka pomoć ovim kuhinjama je dragocjena.

-Kompanija Sarajevski kiseljak je još jednom potvrdila svoju društvenu odgovornost. Ova donacija našim kuhinjama stigla je u pravo vrijeme, za mubarek mjesec Ramazan. Sokovi koje nam je donirao Sarajevski kiseljak dobro će doći našim korisnicima, postačima, kojima Merhamet svakodnevno priprema iftare. Uz iftar sada će imati i osvježenje. U ime Merhameta, u ime naših javnih kuhinja i naših brojnih korisnika, zahvaljujem se Sarajevskom kiseljaku, koji pruža kontinuiranu pomoć našoj humanitarnoj organizaciji. Zahvaljujući pomoći i podršci koju nam pružaju društveno-odgovorne i socijalno osviještene kompanije, Merhamet svojim korisnicima omogućava redovnu i kvalitetnu pomoć i brigu – kazao je Kenan Vrbanjac, predsjednik HO Merhamet MDD.

Donacija je uručena i udruženju Pomozi.ba koje provodi ramazansku akciju prikupljanja prehrambenih paketa i pripremanja iftara pripadnicima islamske vjere, koji žive u teškim uslovima.

Ramazan je mjesec milosti, oprosta, međusobnog pomaganja i vrijeme kada posebno treba da vodimo računa da pružimo ruku i osmijeh drugima, te da nahranimo gladne. Ekipe Pomozi.ba trude se da i ovaj ramazan i post olakšaju i uljepšaju brojnim socijalno ugroženim porodicama, te starijim i oboljelim osobama uz prehrambene pakete i iftare. Zaista smo ponosni i zahvalni što su mnoge kompanije, među kojima je i Sarajevski kiseljak, prepoznale značaj i priključile se ovoj akciji – istakla je Maja Arslanagić, portparolka udruženja Pomozi.ba.