Skip to content Skip to footer

Sarajevski aerodrom postavio novi rekord isprativši 900.000. putnika

Međunarodni aerodrom Sarajevo danas je postavio novi rekord kada je u pitanju promet putnika. Ispraćen je 900.000. putnik u 2017. godini, na letu  Sarajevo – Doha.

Sretna putnica bila je Dina Ćerić iz Sarajeva koja je od kompanije Qatar Airways dobila na poklon povratnu kartu za destinaciju po njenom izboru.

Ćerić je izjavila da je iznenađena što je baš ona postavila novi rekord aerodroma te da je sretna zbog nagrade za koju još nije sigurna gdje će iskoristiti.

Direktor Međunarodnog aerodroma Sarajevo Armin Kajmaković rekao je da taj aerodrom bilježi kontinuiran rast prometa, za koji očekuju da će biti nastavljen i u narednom periodu.

Dodao je da je aerodrom ovim gotovo dostigao svoj maksimum po pitanju kapaciteta zbog čega ubrzano pristupaju proširenju i dogradnji terminala.

Komercijalni direktor Qatar Airwaysa za Srbiju i Bosnu i Hercegovinu Boris Žutić naveo je da im je čast i zadovoljstvo što je 900.000.  putnik Međunarodnog aerodroma Sarajevo putovao upravo s njihovom kompanijom, a koja je tek prije mjesec dana imala prvi let za Sarajevo.

U ovoj kalendarskoj godini 900.000 putnika predstavlja rekord za Međunarodni aerodrom Sarajevo i rast od 12 posto u odnosu na isti period prošle godine.

Leave a comment