Skip to content Skip to footer

Saradnja kompanije Bisnode i Vanjskotrgovinske komore BiH omogućila je članicama pristup online platformi D&B Hoovers

U saradnji sa Bisnode BH, strateškim evropskim partnerom D&B Hoovers, Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine osigurala je jednogodišnji pristup online platformi D&B Hoovers, koja koristi najveću svjetsku komercijalnu bazu podataka i sofisticiranu analitiku, kako bi isporučili rješenje za pronalazak poslovnih partnera i povećanje prodaje.

-Izuzetno nam je drago da je Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine eprepoznala potencijal platforme našeg partnera Dun&Bradstreet, jer D&B Hoovers omogućava strateško pronalaženje i efikasno poslovanje sa ciljnim klijentima zahvaljujući više od 330 miliona poslovnih zapisa iz 30.000 izvora 120 miliona kompanija u 190 zemalja, koji se svakodnevno ažuriraju, što je ogroman potencijal za izlazak bh. kompanija na Evropsko i svjetsko tržište – izjavila je Zlata Mulać Jagličić, direktorica Bisnode BH i dodala:

“D&B Hoovers koristi najveću poslovnu bazu podataka na svijetu i zasniva se na moćnom sistemu za univerzalno numerisanje D-U-N-S® kompanije Dun & Bradstreet. Ovaj sistem univerzalizacije brojeva podataka D-B (D-U-N-S® Number) široko je priznati standard za prepoznavanje određene kompanije među hiljadama kompanija, tržišta i regulatornih tijela. Ako želite poslovati u inostranstvu i istražujete poslovne mogućnosti s novim poslovnim partnerima, postoji velika vjerovatnoća da će vaši potencijalni poslovni partneri potražiti vjerodostojnije informacije vezane uz vašu kompaniju. Davanjem relevantnih poslovnih informacija koje je D&B potvrdio na profilu vaše kompanije, vaša kompanija može odmah uspostaviti kredibilitet sa svojim potencijalnim poslovnim partnerima. U ovom promjenjivom poslovnom okruženju, D&B D-U-N-S Registered ™ pomaže uspostaviti kredibilitet kompanija i kao rezultat toga povećati vidljivost i osvojiti poslovne mogućnosti.”

Osiguranjem pristupa D&B Hoovers platformi, VTKBiH je omogućila svojim članicama da pronađu informacije o potencijalnim poslovnim partnerima iz 190 zemalja svijeta, što je veliki potencijal za otvaranje novih tržišta i svakako korak više u jačanja kapaciteta BiH na polju promocije izvoza.

-Osnovni cilj pristupa VTK/STK BiH platformi D&B Hoovers je omogućiti svojim članicama informacije o potencijalnim poslovnim partnerima, a sve u cilju bolje internacionalizacije poslovanja bh. kompanija. Vjerujem da će korištenjem ove usluge bh. kompanije uspjeti pospješiti svoje poslovanje u inozemstvu – izjavio je Enes Aličković, direktor Agencije za promociju izvoza u Vanjskotrgovinskoj komori Bosne i Hercegovine.

Više o rješenju D&B Hoowers: https://www.bisnode.ba/proizvodi/dun-bradstreet/db-hoovers/