Skip to content Skip to footer

Radnicima Bosnalijeka čija djeca kreću u prvi razred osiguran slobodan dan

Svi radnici Bosnalijeka čija djeca ove godine kreću u prvi razred osnovne škole imat će mogućnost sa njima otići do škole na ovaj, za svako dijete i roditelje, poseban dan.

Radnicima je odobreno plaćeno odsustvo s obzirom da je prvi dan škole jedan od najvažnijih događaja u životu svakog djeteta, a podrška roditelja jako bitna kako bi s njima podijelili te trenutke i zajedno zakoračili u novo životno razdoblje.

-Mi u Bosnalijeku maksimalno podržavamo aktivnosti kojim se promovira i osigurava briga za djecu, njihovo zdravlje i uspješan razvoj. Naši radnici su svjedoci da je Bosnalijek u svojih 70 godina postojanja uvijek bio lider u osiguravanju najboljih uslova rada za sve svoje radnike te je uvijek nastojao dati podršku i njihovim porodicama. Bit ćemo posebno sretni ako ova praksa zaživi i u drugim kompanijama jer prvi dan škole jedan je od najvažnijih dana u životu svakog djeteta i roditelja. Smatram da bi sva djeca i roditelji tog dana trebali imati  mogućnost biti zajedno – istaknuo je Nedim Uzunović, generalni direktor Bosnalijeka.

Odluka o osiguravanju plaćenog odsustva za radnike čija djeca kreću u školu, nastavak je prakse društveno odgovornog poslovanja Bosnalijeka usmjerene primarno ka promoviranju brige i stvaranju uslova za sretnije djetinjstvo.

Bosnalijek već duže vrijeme svim svojim radnicama koje postanu majke osigurava novčanu naknadu u visini od 2.000 KM, a i u narednom periodu nastavit će podržavati, kako svoje radnike, tako i širu društvenu zajednicu u osiguravanju podrške djeci i mladima.