Skip to content Skip to footer

Prvi na listi: Sarajevo najromantičnija destinacija za muslimanske turiste

Popularnost Sarajevo kod turista iz Bliskog istoka raste svake godine, a tome doprinose i pozitivne vijesti koje o glavnom gradu BiH šire mediji i portali iz te regije.

Tako je portal MySalaam.com koji je osnovan kroz saradnju vladinog Dubai islamskog ekonomskog razvojnog centra (DIEDC) i Thomson Reutersa napravio listu pet najboljih romantičnih destinacija za muslimanske turiste, a prvo mjesto je zauzelo Sarajevo, prenosi Faktor.ba.

– Ako vaš partner uživa u razgledavanju starog islamskog grada bogate historije, onda je nekadašnji osmanski grad Sarajevo idealna destinacija. Više od 550 godina islamske arhitekture i naslijeđa čeka da bude istraženo što uključuje stare džamije, crkve, sinagoge, medrese i muzeje u gradu koji nosi naziv Jerusalem Evrope. Možete posjetiti i jedan od najstarijih javnih toaleta u Evropi dok lutate kroz stari grad koji je ostao nepromijenjen još od doba starih osmanskih sultana. Kada ste sve to završili, isprobajte bosansku kahvu. Ukoliko sve dobro isplanirate, možete uživati u pogledu na grad dok sunce zalazi nad stotinama minareta uz zvuk ezana – piše MySalaam.com.

Koliko je Sarajevo impresioniralo autora svjedoči i činjenica da su se iza Sarajeva našli gradovi poput Seville iz Španije, Marakeša iz Maroka, Bejruta iz Libana i Lomboka iz Indonezije.

Leave a comment

0/100