Skip to content Skip to footer

PROYAPI, jedna je od vodećih inženjerskih kompanija u Turskoj

Kompanija PROYAPI Inženjering i konsalting, PROYAPI, jedna je od vodećih inženjerskih i savjetodavnih kompanija u Turskoj. Kroz širok spektar usluga, aktivno djelujući na području Bliskog Istoka, Srednje Azije i Istočne Evrope, kompanija od 1994. godine svojim klijentima nudi cjelovita rješenja u različitim oblastima inženjerstva.

PROYAPI je u mogućnosti pružiti usluge u svim fazama projekta, počevši od studija izvodljivosti, pa sve do detaljnih projektnih i savjetodavnih usluga u izgradnji.

Kompanija posluje kroz svoje sjedište u Ankari, te pet podružnica koje se nalaze u Istanbulu, Sarajevu, Kuvajtu, Bakuu, te Biškeku u  Kirgistanu.

PROYAPI sa svojim tehničkim osobljem pruža usluge inženjeringa i savjetovanja za saobraćajne projekte (autoceste, željeznice, sisteme metroa i lakih željeznica), saobraćajne sisteme (signalizacija, elektrifikacija, telekomunikacija, tunelski sigurnosni sistemi), projekte vodnih resursa (brane, jezera, navodnjavanje, hidrocentrale) i projekte infrastrukture (pitka voda, kanalizacija, prečišćavanje).

Kao član Asocijacije turskog savjetovanja, PROYAPI ima za cilj pružiti kvalificiranu uslugu i osigurati zadovoljstvo klijenata, a sve u skladu s etičkim principima.

Svoje usluge kompanija PROYAPI pruža u skladu sa zahtjevima međunarodnih standarda i to sistema upravljanja kvalitetom ISO 9001:2015 i sistema upravljanja okolišem ISO 14001:2015.

-Što se tiče Bosne i Hercegovine, vrlo smo aktivni u našoj podržnici koja se nalazi u Sarajevu. Trenutno radimo na projektu „Konsultantske usluge, nadzor radova na izgradnji autoceste na Koridoru 5c, dionica Poprikuše – Zenica sjever (Donja Gračanica), poddionica Ponirak – Vraca – kažu u ovoj kompaniji.

Takođe, PROYAPI je izabran za konsultanta za projekat „Konsultantske usluge za nadzor radova na izgradnji autoceste na Koridoru 5c, dionica Tunel Kvanj – Buna.

-Ako ste zainteresirani za bilo koju od naših usluga, savjet ili posao ne ustručavajte se kontaktirati nas. Upoznajte stručnjake kompanije PROYAPI u našoj kancelariji u Sarajevu, Tešanjska 24A. Bit ćemo počašćeni Vašim dolaskom – poručuju iz ove kompanije.