Skip to content Skip to footer

Prepoznali prirodne ljepote: Indijska turistička kompanija zainteresirana za saradnju s BiH

Indijska kompanija Wild Voyager, koja u brojnim zemljama svijeta djeluje u oblasti fotografije prirode, te biljnog i životinjskog svijeta, želi otkriti i potencijale Bosne i Hercegovine u ovoj oblasti. Alankar Chandra, predstavnik ove kompanije, boravi danas u Sarajevu na 8. Sarajevo Bussines Forumu, a tom prilikom predstavio je svoju kompaniju i njeno interesovanje za BiH.

– Mi smo kompanija koja je prisutna u Indiji, ali i u zemljama poput Kenije, Tanzanije, Islanda, Šri Lanke i Tajlanda. Zanimaju nas fotografije posebnih prirodnih destinacija u svijetu. Imali smo priliku primijetiti da je Bosna i Hercegovina zemlja sa tim potencijalom i željeli smo je posjetiti – rekao je Candra.

Naglasio je kako će tokom narednih nekoliko dana boraviti u BiH, te koristeći fotoaparate i dronove, zabilježiti kadrove prirodnih ljepota ove zemlje.

– Želimo na tom planu sarađivati i sa lokalnom turističkom industrijom u BiH. Svakako nam je cilj predstaviti Indijcima turističke potencijale BiH – poručio je Chandra.

Na kraju je kazao kako se nada produktivnoj saradnji sa BiH, naglasivši kako će to svakako biti od koristi za obje zemlje.

Osma međunarodna investicijska konferencija Sarajevo Business Forum 2017 otvorena je danas u zgradi Parlamenta BiH, a održava se pod pokroviteljstvom Predsjedništva BiH. Tradicionalno, osmu godinu SBF organizuje Bosna Bank International (BBI) u saradnji sa Islamskom razvojnom bankom (IDB).

SBF predstavlja jedan od najvećih i najvažnijih poslovnih i investicijskih događaja za Jugoistočnu Evropu. I ove godine očekuje se više od hiljadu vodećih investitora i poslovnih ljudi iz cijeloga svijeta, uvaženih državnika i predstavnika medija.

Leave a comment

0/100