Skip to content Skip to footer

Perutnina Ptuj upriličila druženje s novinarima

Grupaciju Perutnina Ptuj čine kompanije u dvadeset država, a ima uspostavljena četiri vertikalno integrirana lanca proizvodnje, u Sloveniji, BiH, Hrvatskoj i Srbiji, koji proizvode hranu po identičnim principima i tehnologiji vrhunske kvalitete.

Na godišnjem nivou Grupacija proizvede više od 88.000 tona mesa peradi i proizvoda od mesa peradi za kojima svakodnevno poseže više od dva miliona potrošača. Prema podacima za proteklu godinu Grupacija Perutnina Ptuj ostvarila je prihod od prodaje u iznosu od  257 miliona eura, što uz više od 3.700 zaposlenih ovaj prehrambeni koncern svrstava među najveće evropske proizvođače proizvoda od mesa peradi.

Svakako da velike zasluge za spomenute rezultate ima i kompanija u Brezi, koja je ušla u desetu godišnjicu postojanja, a tim povodom menadžment Perutnine Ptuj organizirao je proteklog vikenda dvodnevno druženje s predstavnicima medija u Eko selu Boračko jezero.

Sama organizacija bila je na izuzetno visokom nivou, a domaćini su se pobrinuli za potpuni ugođaj. Prisutni predstavnici sedme sile tako su mogli uživati u velikom izboru jela i pića, sudjelovati u radionicama i takmičenju u pripremanju jela, muzici uživo, a vrhunac je bio rafting na Neretvi.

Sve su to razlozi zbog kojih su učesnici kraj radne sedmice dočekali u odličnom raspoloženju, te napunili baterije za nove radne pobjede.

Leave a comment