Skip to content Skip to footer

Oktobar je mjesec u znaku vina – stiže nam Sarajevo Wine Weekend festival!

S ponosom najavljujemo najuzbudljiviji vinski događaj ove jeseni – festival vina, Sarajevo Wine Weekend – jesensko izdanje.

Festival vina okupiće zaljubljenike u vino, somelijere, vinare i sve ljubitelje finih vina kako bismo zajedno proslavili raskošnu paletu ukusa koju nam pružaju vinarije iz Bosne i Hercegovine i regije.

Sarajevo Wine Weekend će se održati u petak, 20. oktobra 2023. godine, u Bosanskom Kulturnom Centru (Branilaca Sarajeva 24), od 16:00 do 22:00 sata, pružajući posjetiteljima priliku da istraže širok spektar vina uz bogatu gastro ponudu izlagača.

Od ove godine uvodimo vinski vodič koji će sadržavati smjernice i dodatne informacije za posjetitelje kao svojevrsna mapa kroz festival i izlagače, ističući posebne edicije vina, raritetne boce ili vina u velikim bocama sa naznakom i preporukama za gastro izlagače.

Gastronomska ponuda festivala obiluje raznovrsnom izlagačima. Ističemo izvrsne specijalitete Gastro marketa “Crvena Jabuka” na Marijin dvoru.

Sarajevo Wine Weekend zaključujemo najiščekivanijim after partyjem u Coloseum Clubu. Gosti će biti zagrijani saksofon ritmovima Niksona, a potom nas očekuje nastup Amela Ćurića, koji osvaja publiku svojim vokalnim sposobnostima i nevjerovatnom energijom.

Ulaznice za festival već su u prodaji putem portala kupikartu.ba, kao i na svim prodajnim mjestima kupikartu.ba, po cijeni od 40,00 KM za osobu. Kotizacija za korištenje Riedel vinske čaše iznosi 10,00 KM.

Festival su podržali Fina Vina, NLB Banka dd, Master Card, Ambasada Republike Slovenije u Sarajevu, Visit Sarajevo, Crvena Jabuka Gastro market Marijin Dvor, Rail Cargo Logistics. Medijski pokrovitelji su Bonjour, Visit BiH, Faktor, RSG radio, Radio Antena i Mix radio.

Za više informacija o festivalu pratite nas na društvenim mrežama ili posjetite našu web stranicu. Radujemo se vašem dolasku i zajedničkom uživanju u nezaboravnom vinskom iskustvu.

Leave a comment