Skip to content Skip to footer

Oboren državni rekord u paraglajdingu: Mirvad Zenuni letio od Sarajeva do Priboja

BiH je dobila novi državni rekord u letenju paraglajderom i on sada iznosi 133,3 kilometra. Rekorder je Mirvad Zenuni, član Extreme Sport Cluba Sarajevo (XSS).

Na prvi pogled same brojke ne govore mnogo. Međutim, kada se zna da je Zenuni poletio sa Trebevića i doletio nedaleko od sela Kosjerić, kod Priboja u Srbiji, leteći preko Srebrenice, lako je zaključiti da se radi o impoznatnom rezultatu. Let je trajao šest sati i 13 minuta, a na ovom linku možete pogledati kojim putem je letio i na kojim visinama.

Zenuni je na kraju sletio u dvorište kuće Radovana Božića, koji je bio nemalo iznenađen dolaskom ovog gosta. Još kad je čuo da mu je gost doeltio iz Sarajeva…

– Nakon slijetanja, Radovan me pita “odakle si to doletio”? Ja onako pregažen, ukočenih nogu i leđa od dugog sjedenja odgovaram “hajde pogodi”. Kaže Radovan, “da nisi iz Varde”? Iz Sarajeva sam poletio odgovaram, sa Trebevića. “Lažeeeeš, ma znaš li ti koliko je to daleko”? I tako kreće naše upoznavanje. Dok slažem opremu Radovanu zvoni telefon, zovu ga prijatelji iznad čijih sam kuća preletio da pogleda u nebo jer neki “padobranac” leti. Na to će Radovan, evo ga kod meneeee, doletio je ovdje – prepričava Zenuni svoj prvi susret sa Radovanom Božićem.

A kako je protekao let, nad kakvim je predjelima letio i kako ga je ugostio Radovan Božić Zenuni je opisao na službenoj stranici kluba, čiji je i predsjednik.

Leave a comment

0/100