Skip to content Skip to footer

Novogodišnji praznici u Banjoj Luci: Trodnevni koncerti i „Zimska varoš“ za sve

Doček Nove godine u Banjoj Luci ima posebnu draž – ulice su uređene novogodišnjim ukrasima, doček je praćen koncertima lokalnih i regionalnih grupa i pjevača, kao i raskošnim vatrometom koji u ponoć najavljuje početak Nove godine.

Proslava Nove godine se tradicionalno održava na glavnom trgu u Banjoj Luci s početkom u večernjim satima i traje do iza ponoći, nakon čega se slavlje nastavlja u banjalučkim lokalima.

I ove će godine Banju Luka u novu, 2020. godinu, ući uz trodnevne koncerte i prigodni turistički sadržaj na Trgu Krajine, nazvan „Zimska varoš“.

U susret predstojećim praznicima, pripreme za ulazak u novu 2020. godini počinju 7. decembra, kad će na Trgu Krajine osvanuti novi turistički sadržaj – „Zimska varoš“, u kojoj će, sve do 5. januara, moći uživati svi Banjalučani i turisti koji posjete grad na Vrbasu.

Kako je planirano, „Zimska varoš“ ponudit će bogat turistički sadržaj, s poznatim ugostititeljskim brendovima i prigodnim zimskim sadržajima, uključujući klizalište za najmlađe i cjelodnevni kulturno – umjetnički program.

Približavajući se „najluđoj noći“, Banjalučani i gosti će 30. decembra moći čuti Mariju Šerifović, da bi Novu godinu dočekali uz poznate melodije Crvene jabuke i Jelene Tomašević.

Dan poslije, 1. januara, nastupit će Aleksandra Prijović, najavljeno je iz Organizacionog odbora za obilježavanje novogodišnjih praznika.

Osim koncerata, u sklopu novogodišnjih praznika, planirani su i dodatani, zabavni sadržaji na Trgu Krajine i u parku „Petar Kočić“.