Skip to content Skip to footer

Mostarce u Novu godinu uvodi Hladno pivo

Zimski grad u Mostaru koji će se oformiti uoči božićnih i novogodišnjih praznika bit će prema najavama mnogo veći i bolji nego prošle godine. Tako će Zimski grad tokom više od 25 dana ponuditi različite zanimljive sadržaje za Mostarce i goste, za sve generacije.

Zimski grad bit će smješten pored popularne Šetnice, i na Korzu, pa sve do Trga Musala. Oni koji se odluče provesti Novu godinu u Mostaru na otvorenom, u najluđoj noći zabavljat će ih Twist, Gustafi i Hladno pivo.

Odlična zabava

– Imat ćemo ove godine šetalište u jednom novom, dosad neviđenom ruhu. Imat ćemo “Magic off Winterville” koji će biti stacioniran u parku. Bit će klizalište i kuća koja će biti centar zanimljivih sadržaja. Dječji program će biti posebno zanimljiv. Animatori, mađioničari, predstave, radionice s djecom će biti sastavni dio programa. To će biti jedna bajka za djecu, ali i odrasle s više zabavnih sadržaja – rekla je Sanela Ćorić-Mešić iz Službe za kulturu Odjela društvenih djelatnosti.

Što se samog “otvorenog” dočeka Nove godine tiče, taj događaj će kao i prošle godine biti organiziran na prostoru uz Gimnaziju na Španskom  trgu.

– Dosadašnja iskustva su jako dobra, pa ćemo tako i nastaviti. Imat ćemo dječiju Novu godinu u 12 sati, s programom isključivo namijenjenim djeci. Večernji program počinjemo mostarskom grupom Twist. Neka je dobra praksa otvoriti domaćim bendom. S popularnim hitovima bit će sigurno dobar uvod u glavni dio programa, kada dolazi istarski bend Gustafi. Sigurno će napraviti odličan uvod za sami doček, kada će Mostarce u Novu godinu uvesti bend Hladno pivo – otkriva Mili Tiro.

Ove godine zabave neće manjkati ni prvi dan januara.

– Nastupit će mostarski bend Mostar Big Bend, novi sastav koji je nastao od iskusnih muzičara, a predvodi ga Damir Bunoza – istaknuo je Tiro, a kao šlag na tortu, dodaje, Mostarce očekuje odlična zabava uz Crvenu jabuku.

Tiro je kazao da se očekuje isti broj ljudi i drugi dan proslave zbog popularnosti koju uživa Crvena jabuka, ističući kako su programom obuhvatili sve uzraste, te da su kao i uvijek naglasak stavili na produkciju, zvuk, svjetlo i pozornicu.

Vesela ulica

– Drago mi je da se Rock School od početak 2017. aktivno uključuje u sve događaje zabavnog tipa koje ovaj grad organizira, to nam je velika čast. Na svim lokacijama Zimskog grada održavat će se mali koncerti, gdje ćemo moći da čujemo i pogledamo kantautore, a isto tako mlade muzičare koji rade poznate izvedbe u svojim aranžmanima. Usaglasili smo se da od Šetnice napravimo veselu ulicu u kojoj će svirati muzika 24 sata – kazao je Orhan Maslo, direktor Mostar Rock School.

Ovom prilikom pozvani su mladi muzičari i ulični zabavljači, mađioničari, animatori da se prijave i ponude programe koje će moći izvesti u sklopu programa. Grad je ove godine nabavio 13 novih kućica za obavljanje ugostiteljskih i drugih djelatnosti u Zimskom gradu. Bit će objavljen javni poziv zanatlijama, trgovcima, umjetnicima i ugostiteljima za zakup kućica.