Skip to content Skip to footer

Novo iz Klasa: Na tržište plasirana polupečena peciva

Bosanskohercegovačka prehrambena industrija Klas d.d. Sarajevo plasirala je na tržište nova polupečena peciva – ćabata, zemička, baguette i mini baget. I ovaj put Klas je opravdao svoju lidersku poziciju u mlinsko – pekarskoj industriji Bosne i Hercegovine jer se radi o novitetu koji je na našem tržištu jako malo zastupljen, navodi se u saopćenju ove kompanije.

Peciva su polupečena, tako da je njihova priprema brza i jednostavna, uz zagrijavanje, odnosno dopeku u pećnici u trajanju od 5 minuta na 200 stepeni C, ili 2 minute u mikrovalnoj pećninici na 560w.

Klas polupečena peciva napravljena su od kvasnog tijesta koje je idealno za pripremu različitih vrsta toplih sendviča i ostalih pekarskih delicija. Polupečena peciva potrošačima daju prostor u kreativnosti pripreme omiljenog jela, a proces podgrijavanja peciva pruža osjećaj prave domaće trpeze.

-Želimo ponuditi vrhunski kvalitet uz izvrsnu cijenu. Klas je, kao jedna od najstarijih mlinsko – pekarskih industrija u regiji sa tradicijom dugom 116 godina, svojim inovacijama nastojao nametnuti nove, i uvijek bolje proizvode, sa nemalim uticajem na navike potrošača. Tako je i ovaj put. Svjesni da savremeni način života zahtijeva dostupnost visokokvalitetnih proizvoda za brzu i jednostavnu pripremu, kreirali smo Klasova polupečena peciva koja uz vrlo malo truda postaju vrhunski kulinarski doživljaj za cijelu porodicu – izjavila je Amela Kalić, brand manager za pekarstvo Klas.

Novi proizvodi sa logom Klasa plasirani su na tržište krajem prošlog mjeseca i dostupni su širom Bosne i Hercegovine u marketima kao što su Klas Maloprodajama, Konzum, Best, Robot, AS Jelah, Bingo, Hoše komerc, Penny Plus, Željo Brčko, itd.

Novi proizvodi nastali su u razvojnom timu kompanije u saradnji sa kolegama iz kreativnog odjela AS Holdinga.

Leave a comment