Skip to content Skip to footer

Novi Renault CAPTUR proglašen za crossover godine u BiH

Renault CAPTUR zasluženo je odnijeo laskavu nagradu za crossover godine na izboru za BH auto godine održanom 27. februara u Sarajevu. Prva generacija Renault CAPTUR prodana je u više od 1,5 milion primjeraka u 90 zemalja širom svijeta.

-U Renaultu nastojimo tehnologiju i inovacije učiniti dostupnima širokom krugu kupaca. To je naša priča koja prati CAPTUR od početka. To je naša budućnost – rekao je D. Vidačković, direktor marketinga.

Počevši s novom platformom koja donosi više prostora za putnike, te s mnoštvom tehnoloških inovacija napravljen je veliki iskorak prema tome da ovaj crossover zadrži lidersku poziciju u B SUV segmentu.

-Više prostora, više tehnologija, više osobnosti je ono što ovaj automobil čini zasluženim crossoverom godine – ističe direktor prodaje Renault vozila, M. Sesar.

Svi Renault modeli već skoro dvije decenije redovito osvajaju najveći broj zvjezdica u zahtjevnom EURO NCAP testu za sigurnost. Tako je i novi CAPTUR, naravno, osvojio maksimalnih 5 zvjezdica.

Ovaj automobil ima sve što će zadovoljiti i najzahtjevnije vlasnike, a svojom jednostavnošću kreiran je tako da pristaje svima. Slogan ovog modela “Za sve vaše živote” priča je o ideji pravih ljudskih potreba i onih pravih vrijednosti, a svojim izgledom uz dašak sportske elegancije već je krenuo osvajati srca mnogih.