Skip to content Skip to footer

JYSK Life Club: U Sarajevu održana prva radionica

Međunarodni maloprodajni lanac JYSK okupio je dvadesetak učesnika u Lonac startup studiju na JYSK life club“ radionici na temu izrade Moodboarda. Sarajevo je tako postalo prvi grad u Bosni i Hercegovini u kojem se održala prva u nizu radionica, a koje se planiraju održavati na razne zanimljive teme prema interesu polaznika.

-JYSK Life Club koncept radionica promoviše vrijednosti vezane za kvalitetu života, dizajna, danske kulture te aktivacije zajednice kroz različite društveno odgovorne projekte. Osnovna ideja je potaknuti porodice i krug prijatelja na zajedničko provođenje vremena i druženje uz odmak od užurbane svakodnevnice, bez obzira bilo to uređenja interijera na svoj autentičan i jedinstven način ili da nam se pridruže kroz različite društveno odgovorne projekte. Veseli nas pokretanje novog trenda i vjerujemo da je pred nama još mnogo zajedničkih druženja vezano na teme koje su zanimljive našim kupcima – izjavila je Zvjezdana Novak, Sales & Marketing Manager JYSK Slovenija, Hrvatska, BiH i Srbija.

Kupci, koji su se prijavili na radionicu preko društvenih mreža JYSK-a, uživali su pod kreativnom palicom moderatorice radionice Ane Lukende, koja im je za početak ukratko pojasnila koncept izrade Moodboarda, pokazala način kao kombinirati boje i materijale, te kako se upustiti u izazov same njegove izrade.

Uz to, okupljeni su imali prilike čuti sve o nova tri JYSK trenda za uređenje doma za sezonu proljeće i ljeto 2020. godine, te se okušati u izradi svog vlastitog Moodboarda. U samo 90 minuta nastali su originalni radovi koji će im koristiti kao podloga za naredne projekte preuređenja domova.

Svi Moodboardovi nastali su personaliziranom kombinacijom materijala i dezena uklapanjem dekoracija i ukrasa, a svako je, naravno, dodao i osobnu notu kako bi doživljaj bio još posebniji.