Skip to content Skip to footer

Nova radna mjesta: Ećo Company će graditi najveći i najelitniji salon namještaja u regionu

U sarajevskom naselju Stup, uz glavnu gradsku saobraćajnicu, uskoro će započeti izgradnja najvećeg i najelitnijeg salona namještaja u regionu. Tim povodom direktor firme Ećo Company Suad Ećo i načelnik Općine Ilidža Senaid Memić održali su sastanak, a susret je ujedno bio i prilika za zvanično uručenje građevinske dozvole.

Riječ je o velikom investicionom projektu firme Ećo Company, po čijoj će realizaciji Sarajevo dobiti još jednu reprezentativnu poslovnu zgradu. Osim salona namještaja, koji će biti smješten na tri sprata, u ovom objektu će biti smještena direkcija firme Ećo Company, Inside dizajn studio te centar za edukaciju u industriji namještaja.

Direktor firme Ećo Company Suad Ećo nije krio oduševljenje skorim početkom izgradnje ovog objekta.

– U proteklom periodu smo potvrdili poziciju lidera u segmentu opremanja enterijera i proizvodnje dizajniranog namještaja, a sa novim objektom naše poslovanje podižemo na još veći nivo. Ovo je bio prirodan korak u okviru ubrzanog razvoja naše kompanije. Našim kupcima i klijentima uvijek želimo obezbijediti samo najbolje proizvode i usluge, a sa novim objektom željeli smo da im omogućimo veći asortiman i puno veći izložbeni salon namještaja od postojećeg. Također, željeli smo da u BiH prenesemo trendove u segmentu enterijera i salona namještaja koji su prisutni u Evropi – izjavio je Ećo, dodavši da će novi slaon po stilu i modernim izložbenim eksponatima biti najljepši i najoriginalniji objekat tog tipa u regionu.

Prema njegovim riječima klijenti iz svih dijelova Evrope će imati šta vidjeti u ovom objektu.
– Početak gradnje planiran je u ovoj, a završetak krajem iduće godine. Po završetku ovog projekta otvorit ćemo 40 radnih mjesta u novom objektu, a kroz širenje proizvodnje omogućit ćemo zapošljavanje većeg broja radnika i u proizvodnji. Želim da se zahvalim načelniku Memiću i općinskoj administraciji na susretljivosti i brzom rješavanju našeg zahtjeva. Upravo je to jedan od razloga zašto smo odabrali općinu Ilidža kao mjesto za naš daljnji razvoj – rekao je Ećo.

Načelnik općine Ilidža Senaid Memić je istakao je da će ova općina nastaviti podržavati domaće i strane investitore koji otvaraju nova radna mjesta.

– Posebno mi je drago što će ovaj impozantan objekat biti izgrađen na području naše općine i što naši privrednici imaju viziju kako realizirati ovakve projekte. Posebnu radost iskazujem jer će 40 ljudi dobiti posao. Mi smo općina koja je druga po broju zapošljavanja na području federacije, ali nam je cilj da budemo prvi, da svako ko hoće raditi ima i priliku. To je pravi put na kojem nećemo zaostajati za Evropom. Naša općinska administracija će uvijek biti na raspolaganju privrednicima i nastojat ćemo da skratimo procedure i ubrzamo slične investicijske projekte – izjavio je Memić.

Leave a comment

0/100